Υλικά

Χόρτα της αρεσκείας σας (ζοχοί, ραδίκια, αντίδια κ.ο.κ.)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα χόρτα από τα κιτρινισμένα, μαυρισμένα, ξερά φύλλα και τα πλένετε πάρα πολύ καλά. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Αν θέλετε το αλατίζετε. Προσθέτετε τα χόρτα και τα αφήνετε να βράσουν.

Προς τη μέση του βρασμού τα γυρίζετε με μια κουτάλα, ώστε αυτά που είναι πάνω να βρεθούν από κάτω. Τα αφήνετε να ολοκληρώσουν το βράσιμό τους (πόση ώρα θα τα αφήσετε, εξαρτάται πόσο τρυφερά είναι τα χόρτα και πόσο πολύ βρασμένα τα θέλετε).

Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα χόρτα και τα βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και ή αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρτε σε πιατέλα με ελαιόλαδο, αλάτι (αν χρειάζεται) και χυμό λεμονιού.