Με μότο (ζωής) «τίποτα δεν είναι πολύ μεγάλο για να μην τα κατάφερεις», η Dua Lipa (Ντούα Λίπα) σκαρφάλωσε στην κορυφή της «χρυσής» λίστας του «Time», με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη. Κοσμώντας φυσικά το εξώφυλλό του.

«Ευχαριστώ το “Time” και τη φίλη και ηρωίδα μου Πάτι Σμιθ (σ.σ.: την αιρετική καλλιτέχνιδα, ποιήτρια, συγγραφέα) για τα υπέροχα λόγια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την κατάκτησή της με σχετικό ποστ σε Facebook και Instagram.

time_exofyllo_dua_lipa


Πώς το κατόρθωσε η σούπερ σταρ της ποπ από την Αλβανία, που μας απασχόλησε για ένα διάστημα και λόγω του ειδυλλίου της με τον γιο του Κώστα Γαβρά, Ρομέν; Για αρχή, από παιδί είχε στόχους. «Τα είχα όλα στο κεφάλι μου, είχα σκεφτεί πολύ καλά τα όνειρά μου», τονίζει.

Γεννημένη στο Λονδίνο, απογειώθηκε ως καλλιτέχνιδα μετά τη συμμετοχή της στο βρετανικό «X-Factor». Και η καταγωγή της όμως, επισημαίνει, έπαιξε ρόλο-κλειδί. «Το ότι είμαι από το Κόσοβο με έχει καθορίσει ως προσωπικότητα. Το να πάρω την αλβανική ιθαγένεια με ενθουσίασε.

Όταν οι άνθρωποι ακούνε για το Κόσοβο, συνήθως σκέφτονται τον πόλεμο. Όμως είναι τόσo περισσότερα από αυτό», υπογραμμίζει. Παράλληλα, ομολογεί ότι πλέον είναι πιο ώριμη. «Δεν είμαι όπως όταν έκανα το πρώτο μου άλμπουμ. Έχω εξελιχθεί και προσωπικά και επαγγελματικά. Λατρεύω τη μουσική, γιατί έτσι εκφράζομαι. Ωστόσο, είμαι πολύ περισσότερα από αυτό».

Νέο Άλμπουμ

Στις 3 Μαΐου δρομολογεί την κυκλοφορία του καινούργιου της άλμπουμ «Radical Optimism», αλλά ήδη κομμάτια από το νέο της πόνημα που έχουν κυκλοφορήσει ως singles έχουν ενταχθεί στο Top 10 του Billboard στις ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μη συνυπολογίσει ότι πέρυσι συμμετείχε στη μεγαλύτερη -εισπρακτικά- επιτυχία της χρονιάς, την «Βarbie» (που έσπασε το φράγμα των εισπράξεων, φέρνοντας στο ταμείο περισσότερα από 1 δισ. δολάρια). Εκεί έπαιξε τη γοργόνα και τραγούδησε με τον Mαρκ Ρόνσον. Συμμετείχε δε και στο φιλμ «Argylle».

Με μεθοδευμένες κινήσεις, έχοντας ισχυρό ένστικτο, συστηματική παρουσία στα social -που μεταφράζεται σε 88.600.000 ακολούθους, που πίνουν νερό στο όνομά της-, ο κόσμος τής ανήκει. Και επισήμως πια (λόγω του «χρίσματος» από το «Time»).

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή