Διανύοντας το 42ο έτος της ζωής του, ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης, γιος της διεθνούς ακτινοβολίας επιχειρηµατία Μαριάννας Λάτση και του πρώην δηµάρχου Βουλιαγµένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, αποτελεί πρότυπο πολυδιάστατου businessman. ∆ραστηριοποιείται µε επιτυχία στα ναυτιλιακά, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, µέσω της Latsco Shipping, της οποίας είναι διευθύνων σύµβουλος. Ενώ, ως γνωστόν, έχει -πλέον µακρά- θητεία και στην ψυχαγωγία, στον κινηµατογράφο και στη µουσική (µέσω της Panik Records).

kasidokostas


Ανασύροντας από τη χοάνη της µνήµης µου την πρώτη µας κουβέντα µε τον Τέρι Ντούγκας, τον συνεργάτη του στα της 7ης Τέχνης πονήµατά του, θυµάµαι, το 2005, τον Βολιώτη Τέρι να µου γράφει µε ενθουσιασµό εφήβου για τη 1821 Media Group, που ίδρυσε εκείνη τη χρονιά µε τον Πάρι (σ.σ.: Η εταιρεία παραγωγής τους εδρεύει στο Λος Αντζελες). Εκτοτε πέρασαν 19 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ανέλαβαν περισσότερα από 40 έργα.

Εχοντας συνεργασίες µε πρωτοκλασάτους σταρ, όπως Κέβιν Κόστνερ, Κάµερον Ντίαζ, Νίκολας Κέιτζ, Νάταλι Πόρτµαν, Τζένιφερ Γκάρνερ, Σοφία Βεργκάρα και Ρόµπερτ Πάτινσον, προχωρούν δυναµικά. Και τώρα µας κλείνουν το µάτι µε δύο εντελώς διαφορετικά µεταξύ τους πρότζεκτ: Το πρώτο είναι το «Pandamonium», η παραγωγή του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ντοκιµαντέρ, που αφορά τη ζωή ενός XXL... panda - το ντοκιµαντέρ έχει πάρει επ’ ώµου ο σκηνοθέτης Αντισον Ο’ Ντι. Γεννηµένος το ’79 στη Ν.Υ., εκτελεί χρέη και αφηγητή για το ντοκιµαντέρ, που αντανακλά και την ευαισθησία των Λάτση - Ντούγκας απέναντι στο οικοσύστηµα και τα ζώα. Σηµειωτέον, ο Ο’ Ντι έχει συνεργαστεί, µεταξύ άλλων, και µε το «National Geographic».

xxl-panda













ΜΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ

Το δεύτερο πρότζεκτ τους είναι το «Fior di Latte». Πρόκειται για ταινία στα ιταλικά -και εδώ αξίζει να προσθέσουµε ότι «fi or di latte» αποκαλείται η µοτσαρέλα-, όπου πρωταγωνιστεί µια γνώριµη κούκλα στους κόλπους της showbiz και εξίσου µορφωµένη: η Μάρτα Ποζάν.

Τη σφραγίδα της σε σκηνοθεσία και σενάριο βάζει η Σαρλότ Λίντεν Ερκόλι Κόε. Στα της Μάρτα όµως: Γεννήθηκε στην ιταλική Βιτσέντζα - µε αυστριακογερµανικές ρίζες. Στα 19 µετακόµισε στο Λονδίνο κι ακολούθησε το Λος Αντζελες. Σπούδασε Iταλική Φιλολογία και Φιλοσοφία στο πανεπιστήµιο Cattolica de Sacro Cuore και συνέχισε µε σπουδές στο Central Saint Martin’s College of Art and Design, κάνοντας µεταπτυχιακό στη δηµοσιογραφία µόδας. Αλλά απέσπασε υποτροφία από τη διάσηµη χολιγουντιανή σχολή θεάτρου Lee Strasberg και έτσι «βούτηξε» στα λαµπερά νερά της υποκριτικής. Με φόντο τη γη της αστερόεσσας. Την έχουµε δει όµως και ως µοντέλο, σε καµπάνιες για διεθνείς oίκους (Dior, Diesel, Kenzo, Nike κ.ά).

Τον Σεπτέµβριο του 2015 έκανε κοινό εξώφυλλο µε την Τζίτζι Χαντίντ για το κορυφαίο γυναικείο lifestyle περιοδικό «W», ενώ, έχοντας στο παλµαρέ της και φωτογραφήσεις για «Vanity Fair», «Vogue», «L’ Offi ciel», «Μarie Claire» και «Elle», θεωρείται καταξιωµένη ως µοντέλο. Το δε «Forbes», σε αφιέρωµά του, την αναφέρει ως «infl uencer που ταξιδεύει ανά τον κόσµο -και στις µεγαλύτερες Εβδοµάδες Μόδας στις διεθνείς µητροπόλεις της µόδας-, προµοτάροντας άψογα τις φίρµες µε τις οποίες συνεργάζεται».

natali-pozan1


Το 2018 πραγµατοποίησε συνεργασία-τοµή µε τον διάσηµο γαλλικό οίκο Kenzo, λανσάροντας το άρωµα «Flower» του οµίλου µόδας και κοσµετολογίας, που αποτελεί ένα από τα µπεστ σέλερ του.

Ως ηθοποιό, τελευταία την είδαµε στο φιλµ «Τhe great illusion», στο πλευρό της Σέλµα Μπλερ, και στο «Whisper», να υποδύεται τη Mάγια Μίτσελ. Σχετικά µε τα υπόλοιπα πλάνα της κινηµατογραφικής εταιρείας Λάτση - Ντούγκας, µέσα στο 2024 αναµένονται το ντοκιµαντέρ «A king like me» και το φιλµ «Madame Luna». Οσο για τα προσωπικά του, ο Πάρις εξακολουθεί να είναι ζευγάρι µε την τραγουδίστρια-fashion icon Τάµτα.

Για τους infomaniacs τώρα και αναφορικά µε τις δραστηριότητές του ως εφοπλιστή, το 2012 ανέλαβε τη Latsco Shipping Ltd. Επιπλέον, ίδρυσε τις Marla Dry Bulk και Marla Tankers το 2017 και το 2018, για να επενδύσει σε µεταχειρισµένα πλοία µεταφοράς χύδην φορτίου και µεταχειρισµένα δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. Σηµειωτέον, η Latsco Shipping Ltd αξιοποιεί στόλο 41 πλοίων, που αποτελείται από 16 δεξαµενόπλοια µεταφοράς προϊόντων, 9 πλοία µεταφοράς αερίου, 4 Very Large Crude Carriers, 2 containers, 2 LNG carriers, 2 Supramax, 2 Aframax και 4 Very Large Gas Carriers. Ιδρύθηκε στα 40s, όταν ο καπετάνιος Γιάννης Λάτσης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην επιβατηγό και εµπορική ναυτιλία. Εχει έδρα το Μονακό, µε γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 20/4