Η λαµπερή παρουσιάστρια Ιωάννα Μαλέσκου µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για την επιστροφή της στην τηλεόραση και µας αποκαλύπτει ποιες είναι οι αγαπηµένες της παρουσιάστριες.

Εχεις άγχος;

Θα έλεγα ότι διακατέχοµαι από χαρά και γλυκιά αγωνία. Οπως σε κάθε νέο ξεκίνηµα, ειδικά όσον αφορά στην πρεµιέρα, υπάρχει άγχος. Αυτό το δηµιουργικό, που είναι σαν φτερούγισµα. Αυτό που κάνει την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά.

Πώς νιώθεις που θα συνεργαστείς µε τον Ανδρέα Μικρούτσικο;

Πολλοί περιµένουν να δουν αν θα τσακωθείτε. Αγαπώ να παρακολουθώ Ανδρέα Μικρούτσικο. Στα πάντα και για πάντα (γέλια). Θα µπορούσε να γίνει και σλόγκαν. Τώρα, αναφορικά µε τις εντάσεις που µε ρωτάς… δεν είµαι άνθρωπος που τσακώνεται. Οπότε δεν ανησυχώ καθόλου γι’ αυτό το ενδεχόµενο. Ασφαλώς, ανθρώπινα µπορεί να τύχει και να διαφωνήσουµε. Αλίµονο. Οπως µε κάθε άνθρωπο που σέβοµαι, θα εκφέρω τη γνώµη µου. Είµαι βέβαιη πως, ακόµα και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα είναι σεβαστή. Αν όλοι συµφωνούµε σε όλα, χάνονται η µαγεία και το ενδιαφέρον (ιδίως για τον τηλεθεατή).

Καριέρα και προσωπική ζωή… Πόσο δύσκολο είναι τα συνδυάσεις;

Είναι και τα δύο απαιτητικά σπορ. Ακόµα περισσότερο η χρυσή ισορροπία. Οταν µάλιστα στην εξίσωση µπαίνει και το κεφάλαιο «παιδί», τότε λες «µάνα, κουράγιο»! Κάποτε έλεγα ότι όλα µπορούν να γίνουν και ότι συνδυάζονται καριέρα και οικογένεια. Τώρα, ως νέα µαµά, θα πω ότι ναι, γίνονται, αλλά υπάρχουν πολλές (αντικειµενικές) δυσκολίες και ότι κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Οπως το βιώνω εγώ τουλάχιστον, χρειάζονται υποχωρήσεις, υποµονή και υπερπροσπάθεια.

Σκέφτεστε να κάνετε κι άλλο παιδί;

Θα ήθελα δεύτερο παιδί, µια δεύτερη ευκαιρία, µήπως και µου µοιάζει (γέλια)... αστειεύοµαι. Και για να µιλήσω σοβαρά, θα ήθελα πολύ, απλώς αρκετά αργότερα. Να χαρώ τη µικρούλα µας, να βρω τη σειρά µου και επαγγελµατικά, να είµαστε καλά µε τον αντρούλη µου… και έχει ο Θεός. Εχεις δεχτεί πολλά επικριτικά σχόλια κατά καιρούς…

Πώς το αντιµετωπίζεις;

Ολα µέσα στη ζωή είναι. Εχω αποδεχθεί πια ότι δεν γίνεται να αρέσουµε σε όλους. Επιπλέον, είναι και ακόµα ένας λόγος να θες να γίνεις καλύτερος. Να δείξεις στον εαυτό σου ότι εξελίσσεσαι - αν όχι να αποδείξεις σε κάποιους ότι έπεσαν έξω στην εκτίµησή τους για σένα. Ποια ήταν η αγαπηµένη σου παρουσιάστρια όταν ήσουν µικρή; ∆εν ήταν αγαπηµένη συνήθεια της οικογένειάς µου η τηλεόραση όταν ήµασταν µικρά (τα αδέρφια µου κι εγώ).

Ποιος θα φανταζόταν ότι θα γινόταν plot twist µελλοντικά και θα ασχολιόµουν επαγγελµατικά µε την τηλεόραση;

Στη συνείδησή µου, από παιδί, υπήρχαν δύο παρουσιάστριες: Ρούλα Κοροµηλά και µετέπειτα Ελένη Μενεγάκη. Ποια είναι η συµβουλή που σου έχουν δώσει και κρατάς έως τώρα; «Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις». Αυτό είναι τρόπος ζωής µου, δεν είναι απλώς συµβουλή που κουβαλάω µέσα µου. Και µόνο σε καλό µού έχει βγει. Να είµαι (προσ) γειωµένη και να σέβοµαι. Ο χρόνος επιστρέφει συµπεριφορές. Κι εγώ έχω υποµονή και πίστη.

Από ποιον πολιτικό θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη;

Από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κάποια στιγµή θα γίνει και αυτό. Πού θα πάει (γέλια).


*Δημοσιεύθηκε στο ένεθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 27/4