Τι µας επιφυλάσσουν τα κανάλια αυτές τις άγιες µέρες; Πώς διαµορφώνεται η Μεγάλη Εβδοµάδα εφέτος; Ενηµερωτικές και ψυχαγωγικές εκποµπές θα βγαίνουν ζωντανά µέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη από όλα τα κανάλια.

Όπως άλλωστε και οι τηλεοπτικές σειρές. Τα περισσότερα τηλεπαιχνίδια θα προβάλλονται σε επανάληψη. Η επανεκκίνηση της κανονικής ροής των προγραµµάτων θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του MEGA

Στο Mega για αρχή, και τις εκποµπές «Κοινωνία ώρα Mega», «Πάµε ∆ανάη», «Live News»: θα προβάλλονται ζωντανά µέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως και οι σειρές του καναλιού. Στη θέση της εκποµπής «Ελένη» θα προβάλλεται η σειρά «7 θανάσιµες πεθερές» και το τηλεπαιχνίδι «The Chase» σε επανάληψη. Η σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» θα προβάλλεται από τη Μ. Πέµπτη µέχρι το Μ. Σάββατο, στις 17.40 µ.µ και στις 21.00 µε διπλά επεισόδια. Το δε Μ. Σάββατο θα προβληθεί η εκποµπή «Ανάσταση στο σπίτι µε το Mega» µε τους παρουσιαστές να υποδέχονται τον Πέτρο Ιακωβίδη. Θα υπάρξει ζωντανή µετάδοση της αναστάσιµης ακολουθίας, στις 23.50, από τον ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η µουσική εκποµπή. Την Κυριακή του Πάσχα, στις 21.00, θα παίξει σε επανάληψη η σειρά «Συµπέθεροι από τα Τίρανα», ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το «Maestro» µε την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της πρώτης σεζόν.

Το πρόγραμμα των ΑΝΤ1, Alpha και Star

Ο ANT1 θα προβάλλει τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» µέχρι το Μ. Σάββατο στις 21.00. Επίσης, θα προβάλει τις ιστορικές ταινίες «Σπάρτακος», «Η έξοδος: θεοί και βασιλιάδες», «Το χώµα βάφτηκε κόκκινο», «Μαρία Μαγδαληνή». Το Μ. Σάββατο, µετά την Ανάσταση θα προβληθεί συναυλία των Μαρινέλλας - Νατάσας Θεοδωρίδου και Κυριακή του Πάσχα θα προβληθεί εορταστικό επεισόδιο του «5Χ5» (20.00).

Ο Alpha τη Μ. Πέµπτη θα προβάλει σε επανάληψη η σειρά «Πρωταγωνιστές» µε θέµα «Εξοµολογήσεις µοναχών πριν την Ανάσταση», στις 14.50, και «Το µοναστήρι της ∆ευτέρας Παρουσίας», στις 20.00. Το Μ. Σάββατο, στις 00.30, µετά την Ανάσταση, θα προβληθεί η µεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια της Άννας Βίσση.

Το Star από τη Μ. Πέµπτη 2/5 έως και την Τρίτη 7/5 παρουσιάζει το «Starland», µε καρτούν, και τον αγαπηµένο Σκούµπι Ντου, στην ταινία «Επιστροφή στο νησί», τα έξοχα «Toµ και Τζέρι: ο µάγος του Οζ» και «Περιπέτειες µε τον Σέρλοκ Χολµς». Μεταξύ των ταινιών που θα προβάλει είναι το «2 Hearts» σε α΄ τηλεοπτική προβολή, οι «300», «Οι θεοί της Αιγύπτου», ο «Ροµπέν των δασών» και το συγκινητικό «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου». Ενώ η σειρά «Στα σύνορα» θα προβληθεί µε νέο επεισόδιο την Κυριακή του Πάσχα. Το «MasterChef» θα προβληθεί Μεγάλη ∆ευτέρα και Μεγάλη Τρίτη και θα επανέλθει µε νέα επεισόδια από Τετάρτη 8/5, που το πρόγραµµα ξεκινάει την κανονική του ροή.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ

Η ΕΡΤ παρουσιάζει το φινάλε για το «Κάνε ότι κοιµάσαι», ιστορικές ταινίες, αλλά και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδοµάδας σε απευθείας σύνδεση µε τους καθεδρικούς ιερούς ναούς Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ο Σκάι θα προβάλλει το «Survivor» έως τη Μ. Πέµπτη, οπότε θα τροποποιήσει το «µενού» µε ντοκιµαντέρ και ταινίες. Καλές θεάσεις!

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/4/2024