Η νέα εβδομάδα στο MasterChef με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να καλεί την νικήτρια της Silver Week εβδομάδας, τη Χριστίνα, ως πρώτη αρχηγός να επιλέξει το χρώμα της νέας της ομάδας αλλά και τον αντίπαλό της.

Διαλέγοντας το μπορντό χρώμα για την μπριγάδα της, η Χριστίνα επέλεξε για αρχηγό των «Γκρι» τον Ηλία. Στη συνέχεια, διάλεξε πρώτη τα δύο πρώτα μέλη, αυτοί ήταν ο Κυψίδης κι ο Χρήστος. Ο Ηλίας από την πλευρά του επέλεξε τον Κώστα και τον Μάριο. Στη συνέχεια η Χριστίνα επέλεξε τον Σοφοκλή και τον Λευτέρη, ενώ ο Κούρτογλου κι ο Άνχελ πήγαν στην μπριγάδα του Ηλία.

MasterChef: Νηστίσιμο πιάτο με υλικά πάγκου, ζάχαρη και αλάτι

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι η εβδομάδα, ως συνήθως, ξεκινάει με Mystery Box, ζητώντας από τη Χριστίνα να σχηματίσει τα δύο πρώτα ζευγάρια. Η Χριστίνα επέλεξε τον Ηλία, με τον αντίπαλο αρχηγό να δυσανασχετεί. Για δεύτερο ζευγάρι επέλεξε τον Γιάννη με τον Λευτέρη. Ο Ηλίας επέλεξε τον Κυψίδη με τον Μάριο, ενώ η Χριστίνα επέλεξε ως ζευγάρια τον Χρήστο με τον Κώστα και τον Άνχελ με τον Σοφοκλή.

Κάνοντας μια ανακεφαλαίωση στις αλλαγές που έγιναν, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κάλεσε τους διαγωνιζόμενους να σηκώσουν τα κουτιά τους για την επόμενη δοκιμασία. Όπως είπε ο σεφ και κριτής, από τα υλικά του πάγκου μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο το αλάτι και τη ζάχαρη, αφού το πιάτο έπρεπε να είναι νηστίσιμο!