Το καλοκαίρι του 2022 ξεκίνησε σταδιακά η απογραφή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων και όλων των επιχειρήσεων που απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Ο σκοπός της απογραφής αυτής ήταν η υιοθέτηση της μεταρρύθμισης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η αρχή έγινε από τον Ιούλιο του 2022 με τράπεζες και σούπερ μάρκετ, ενώ έως το τέλος του 2024 αναμένεται να έχει επεκταθεί και να καταστεί υποχρεωτική για το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεδομένης της πρακτικά πιλοτικής -έως τώρα- εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας σε Βιομηχανία και Λιανεμπόριο και της μεταβολής του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο του 2024, η δοκιμαστική περίοδος των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ για τις επιχειρήσεις θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2024 και από την 1η Ιουλίου, θα ξεκινήσει η πλήρης επιχειρησιακή εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Τεχνολογική λύση υψηλών προδιαγραφών για όλες τις επιχειρήσεις

Προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν εύκολα, έγκαιρα και έγκυρα, στις αυξημένες απαιτήσεις διαχείρισης που απορρέουν από την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και να αυτοματοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία, η SoftOne δημιούργησε και διαθέτει στην αγορά την πρωτοποριακή υπηρεσία myErgani LIVE.

Πρόκειται για ένα σύστημα που απευθύνεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξαρτήτως του συστήματος λογισμικού ή της εφαρμογής μισθοδοσίας που χρησιμοποιεί είτε η ίδια, είτε ο εξωτερικός λογιστής της και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες και λειτουργικά χαρακτηριστικά, η λύση της SoftOne προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης, προσφέροντας πρακτικά πολλαπλούς, εναλλακτικούς τρόπους αυτόματης συλλογής και διαβίβασης των δεδομένων προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων της, στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II.

Η υπηρεσία myErgani LIVE της SoftOne παρέχει πολλές δυνατότητες και υποστηρίζει κάθε τρόπο “χτυπήματος” της κάρτας, επιτρέποντας πρακτικά στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νομοθεσίας και στο μοντέλο της λειτουργίας και της εργασίας τους. Το πιο βασικό πλεονέκτημά της, είναι ότι προστατεύει πραγματικά τις επιχειρήσεις καθώς σε κάθε περίπτωση πραγματοποιεί αυτόματους ελέγχους ορθότητας τη στιγμή της συλλογής των χτυπημάτων και πριν τη διαβίβασή τους στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, προλαβαίνοντας έτσι λάθη, παραβάσεις και κατ’ επέκταση τα υψηλά πρόστιμα.

Τρόποι συλλογής και διαβίβασης δεδομένων

Όπως είναι ήδη γνωστό, το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας καλύπτει όλες τις μορφές απασχόλησης (πλήρη, μερική, πρακτική άσκηση, κλπ.), όλα τα ωράρια εργασίας (σταθερό, μεταβαλλόμενο, βάρδιες, υπερωρίες), ενώ καταγράφει ηλεκτρονικά και όλες τις μορφές άδειας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Η SoftOne μέσω απλών στη χρήση – αλλά απ΄ όλα αξιόπιστων- τεχνολογιών, συλλέγει και διαβιβάζει τα δεδομένα της ψηφιακής κάρτας με απόλυτη ορθότητα στοιχείων. 

  • Mobile app: Ενσωματωμένο ειδικό mobile app (QR Scanner), το οποίο παρέχει δυνατότητα σάρωσης της κάρτας εργασίας κάθε εργαζόμενου κατά την προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία του (σε μία συσκευή tablet) με σκοπό την αυτόματη λήψη, καταγραφή και διαβίβαση των δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II.
  • Web λειτουργία: Web Check In / Check Out λειτουργία, που υποστηρίζει τις ανάγκες εργαζομένων που απασχολούνται εκτός γραφείου. Ο εργαζόμενος από τον υπολογιστή ή το smartphone του, δηλώνει την προσέλευση και την αποχώρησή του και η λύση συλλέγει και διαβιβάζει αυτόματα τα δεδομένα στο ΕΡΓΑΝΗ II σε πραγματικό χρόνο.
  • Σύστημα ωρομέτρησης: Καλύπτονται πλήρως οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν συστήματα φυσικής ωρομέτρησης. Το myErgani LIVE λαμβάνει αυτόματα τα δεδομένα των χτυπημάτων προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων από το σύστημα ωρομέτρησης (όποιο κι αν είναι αυτό), διαβιβάζοντάς τα στη συνέχεια στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II.

myErgani LIVE και για την τηλεργασία

Οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, οφείλουν να κοινοποιούν στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ καθημερινά και άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, τα στοιχεία του πραγματικού χρόνου εργασίας για κάθε εργαζόμενο που εργάζεται με φυσική παρουσία την εκάστοτε ημέρα στο χώρο της επιχείρησης.  Η τηλεργασία και το επακόλουθο απομακρυσμένο “χτύπημα” της κάρτας δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη αλλά αναμένεται να συμβεί αργότερα. Η  SoftOne – ως πρωτοπόρος - έχει ήδη προνοήσει και για το μοντέλο τηλεργασίας.        

Η υπηρεσία myErgani LIVE μπορεί πλέον και υπογράφει ότι προσφέρει λύση σε οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, μοντέλου εργασίας (συνεχές, σπαστό, βάρδιες - υβριδικό μοντέλο κλπ) αλλά και αριθμού εργαζομένων που απασχολεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία myErgani LIVE πατήστε εδώ