Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, για την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ να ελέγχονται εξονυχιστικά όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα.

*Διαβάστε εδώ: Εφορία: Από "κόσκινο" οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα

«Αυτές είναι γνωστές μέθοδοι που εφαρμόζει η ελληνική πολιτεία για να τρομάξει τους Έλληνες φορολογούμενους, για να δεχτούν να μπουν στα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης. Ο έλεγχος οφείλει να γίνεται και η ΑΑΔΕ οφείλει να τον κάνει σε όλους τους φορολογούμενους είτε δηλώνουν είτε δεν δηλώνουν ότι θα μπουν στα τεκμήρια, άρα το σήμα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι όποιος είναι φοροφυγάς, να μπει στα τεκμήρια για να πληρώσει αυτό που του βγάζουμε, αλλά όποιος είναι καλά φορολογούμενος να μπει στον έλεγχο μήπως και του βρούμε κάτι», είπε αρχικά.

«Αντί η ΑΑΔΕ να πάει και να επικεντρωθεί εκεί που πρέπει να πάει, τρομάζει τους φορολογούμενους να πάνε να πληρώσουν τα αντικειμενικά κριτήρια, για να μην πάει να τους ψάξει ο έλεγχος, λες και ο έλεγχος δεν θα πάει σε βάθος πενταετίας σε οποιονδήποτε Έλληνα φορολογούμενο είτε μπει στα αντικειμενικά κριτήρια είτε δεν μπει», πρόσθεσε.

«Σκοπεύουμε όλοι να προσφύγουμε κατά της συγκεκριμένης πράξης του διοικητή της ΑΑΔΕ στο ΣτΕ και να την προσβάλουμε ως αντισυνταγματική. Την πράξη αυτή θα την προσβάλουμε και θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Όπως κρίθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, θα κριθεί και από το ΣτΕ και ο νόμος Χατζηδάκη», επισήμανε.

Ο Δημήτρης Βερβεσός στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"  19-04-24