Μοντέλο Ιταλίας για την αύξηση της γυναικείας απασχόλησης, που βρίσκεται µόλις στο 55% σε σχέση µε την αντίστοιχη των ανδρών, που κυµαίνεται στο 77%, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Ο στόχος που έχει θέσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, η υπουργός ∆όµνα Μιχαηλίδου είναι η σταδιακή απορρόφηση τουλάχιστον 400.000 γυναικών από την αγορά εργασίας (270.000 εγγεγραµµένες στα µητρώα και 130.000 εκτός), έτσι ώστε να δώσει εισοδήµατα που θα έχουν και επακόλουθο τη δηµογραφική διεύρυνση της χώρας, όπου, µε τις υπάρχουσες αναλογιστικές προβολές, ο πληθυσµός φαίνεται να µειώνεται από τις 10.438.000 το 2022 σε 7.777.000 το 2070. Επιπλέον η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαµηλότερο ποσοστό απασχόλησης των γυναικών συγκριτικά µε το αντίστοιχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με βάση τα στοιχεία, η ανεργία στις γυναίκες τον Φεβρουάριο 2023 ανερχόταν στο 14,2%, έναντι 8,4% των ανδρών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σηµαντικό ποσοστό του πληθυσµού που λείπει από την αγορά εργασίας, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη εργατικών χεριών.

Διαβάστε ακόμα: Κίνητρα για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και αύξηση της απασχόλησης των γυναικών - Δύο παρεμβάσεις για την ανάπτυξη

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για την αύξηση της γυναικείας απασχόλησης

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά σενάρια, µε επικρατέστερο το ιταλικό µοντέλο, σύµφωνα µε το οποίο, µεταξύ άλλων, θα δίδονται κίνητρα που θα αφορούν την επιδότηση εισφορών και µισθών για τις επιχειρήσεις που θα προσλαµβάνουν γυναίκες. Το σχέδιο θα αφορά κυρίως την ένταξη στην αγορά εργασίας γυναικών που δεν έχουν ξαναεργαστεί και σε δεύτερο επίπεδο την επανένταξη γυναικών που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς και δεν µπορούν να επιστρέψουν, γιατί δεν βρίσκουν είτε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους είτε ικανοποιητικό µισθό. Σηµειώνεται ότι το χαµηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισηµαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις των διεθνών οργανισµών ως ένα από τα σηµαντικά προβλήµατα της οικονοµίας.

Τα 13 μέτρα

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η οικονοµική ενίσχυση µέσα από 13 µέτρα, αρκετά από τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε εφαρµογή:

  1. Η επέκταση του επιδόµατος µητρότητας για 9 µήνες σε επαγγελµατίες, αυτοαπασχολούµενες και σε αγρότισσες, που σήµερα δίνει στο 9µηνο 7.400 ευρώ.
  2. Η αύξηση των εισοδηµατικών ορίων προκειµένου µια οικογένεια µέσου εισοδήµατος να λαµβάνει επιδότηση για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθµούς.
  3. Η παροχή του δικαιώµατος στις µητέρες να µεταβιβάζουν έως 7 µήνες από την ειδική παροχή προστασίας της µητρότητας στον πατέρα, ανεξάρτητα από το εάν εργάζεται µε σχέση εξαρτηµένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι επαγγελµατίας ή αυτοαπασχολούµενος ή αγρότης.
  4. Η περαιτέρω αύξηση από το 2025 του επιδόµατος γέννησης, το οποίο φέτος αυξήθηκε κατά 800 ευρώ και κυµαίνεται σε 2.400-3.500 ευρώ για τις νέες µητέρες, µε στόχο την ενίσχυση της οικογένειας και ιδίως το πρώτο διάστηµα από τη γέννηση, που συνεπάγεται ανελαστικές δαπάνες.
  5. Περαιτέρω αύξηση του αφορολογήτου για οικογένειες µε παιδιά, για την αντιµετώπιση του δηµογραφικού προβλήµατος.
  6. Την επέκταση άδειας µετ’ αποδοχών στις γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωµατικής γονιµοποίησης.
  7. Την αύξηση των ηµερών αδείας πατρότητας µετ’ αποδοχών από 2 σε 14.
  8. Την περαιτέρω αύξηση άδειας, που σήµερα έχει διάρκεια 4 µήνες, και για τους δύο γονείς. Μάλιστα, οι δύο µήνες καλύπτονται από τη ∆ηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης µε τον κατώτατο µισθό.
  9. Τη θέσπιση άδειας φροντιστή για σοβαρούς ιατρικούς λόγους (5 ηµέρες). Επίσης οι γονείς / φροντιστές δικαιούνται 2 ηµέρες άδεια µετ’ αποδοχών λόγω ανωτέρας βίας. Φροντιστές / γονείς παιδιών έως 12 ετών δικαιούνται να ζητήσουν ευέλικτες ρυθµίσεις εργασίας, όπως είναι η αποµακρυσµένη εργασία, η µερική απασχόληση, το ευέλικτο ωράριο, υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται για τουλάχιστον 6 µήνες στον ίδιο εργοδότη.
  10. Τη µείωση του έµφυλου µισθολογικού χάσµατος (gender pay gap) από εκτιµώµενο ποσοστό 10% σήµερα σε 5% το 2027 και κάτω από 3% το 2030.
  11. ∆ιεύρυνση του προγράµµατος «Νταντάδες της γειτονιάς» για την πιστοποιηµένη φροντίδα και φύλαξη βρεφών και νηπίων έως 2,5 ετών, όπου δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθµών.
  12. Τα προγράµµατα του Ταµείου Ανάκαµψης, µέσω των οποίων αναµένεται να δηµιουργηθούν πάνω από 74.000 νέες θέσεις εργασίας για άτοµα που αντιµετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας (µητέρες που έχουν µείνει εκτός αγοράς για να φροντίσουν το παιδί τους, πολίτες µε ανα πηρία κ.ά.).
  13.  Επιµορφωτικό πρόγραµµα για την ισότητα και τη διαφορετικότητα για πάνω από 1.500.000 εργοδότες και εργαζόµενους του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»