«Από 14 έως 18 ευρώ το κιλό το αρνί στα κρεοπωλεία, ένα ευρώ ακριβότερο το κατσίκι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, σημειώνοντας πως φέτος οι παραγγελίες είναι λιγότερες.

Τόνισε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στην αγορά. Σε ό,τι αφορά τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, είπε ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές έως 35% και ανέφερε πως θα υπάρξουν αυξήσεις το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Απόστολου Ραυτόπουλου

Για τις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού: Το αρνί και το κατσίκι φέτος θα πωλείται στα κρεοπωλεία από €14 μέχρι €18, 1 ευρώ ακριβότερο θα είναι το κατσίκι. Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού, φέτος συμμετέχουν 16 από τις 18 αλυσίδες που συμμετείχαν το 2023 και από αυτές οι 12 έχουν αρνί και κατσίκι. Στα super market θα το βρουν οι καταναλωτές το αρνί περίπου έως €12 το αρνί και το κατσίκι έως €13.

Φέτος οι παραγγελίες είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, περίπου 25 με 30% και παίρνουν λιγότερα κιλά οι καταναλωτές. 1 στους 3 ζητάει ολόκληρο αρνί. Εάν η ζήτηση για το αρνί ή το κατσίκι δεν είναι η αναμενόμενη που περιμένουν οι έμποροι και τα καταστήματα αυτό το οποίο θα κάνουν είναι να κάνουν μικρότερες παραγγελίες ώστε να μην τους μείνουν. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο, φέτος θα γίνει ακόμα πιο έντονα.

Για τις τιμές των πασχαλινών αυγών: Ακόμα τις αυξήσεις δεν τις έχουμε δει, θα τις δούμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Είναι 30 με 35% αυξημένες οι τιμές των σοκολατένιων αυγών σε σχέση με πέρυσι, αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εποχής είναι το μειωμένο βάρος των σοκολατένιων αυγών. Το δε τσουρέκι θα δούμε να φτάνει η τιμή περίπου στα €17 με €19.