Τις εκλογικές περιφέρειες των Σερρών, της Α΄ Πειραιά και των Δωδεκανήσων, επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να είναι υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

 Τα αποτελέσματα όμως στις εν λόγω περιφέρειες σε μια εκλογική βραδιά, όπου η ΝΔ πέτυχε στρατηγική νίκη με διαφορά 20 και πλέον μονάδων, φανερώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριβή στις τρεις περιφέρειες όπου ο Αλέξης Τσίπρας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

 Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Σερρών, όπου η ΝΔ έχει την πρωτοκαθεδρία με ποσοστό 47,0%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το 14,71%, σημειώνοντας πτώση 8,54 μονάδων από το αποτέλεσμα το 2019.

 Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν είχε μιλήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης περιφέρειας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή των Τεμπών».

 Αντίστοιχη εικόνα στον Νομό Δωδεκανήσων όπου η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 50,12%, ανεβάζοντας τα ποσοστά της κατά 8, 83 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (με πτώση 14,81 μονάδων), βρίσκεται στο 14,92%.

 Τέλος, στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε την πανκυριαρχία της με ποσοστό 48,53%, την στιγμή που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι στο 18,15%, με απώλειες 11,57 μονάδων σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών.