Την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23», παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε κοντά στα Λάβαρα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τον ποταμό Έβρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα μας έχει την αποτρεπτική ικανότητα να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της άσκησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, γνώρισε και ένα επίλεκτο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, τη σκυλίτσα Ιώ.

«Κύριε υπουργέ, σας παρουσιάζω τον σκύλο εφόδου μάχης με το όνομα Ιώ, βέλγικο Μαλινουά. Είναι 6 χρονών, δραστήριο, έξυπνο. Είναι πολλαπλασιαστής ανιχνευτής της ομάδας και βοηθάει στην κατάδειξη και ανίχνευση του εχθρού», ανέφερε ο χειριστής του πανέμορφου σκύλου, λέγοντας επίσης ότι επιβιβάζεται και στο ελικόπτερο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, χάρηκε –όπως φαίνεται και από το βίντεο– ιδιαίτερα για τη γνωριμία του με τη σκυλίτσα Ιώ, αφού δεν δίστασε να σκύψει και να τη χαϊδέψει.

Δείτε βίντεο: