∆εν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς, και να επιβεβαιωθεί τελικά, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης, που βρέθηκαν και οι δύο στο Φανάρι για τα Θεοφάνια, θα έδιναν την εικόνα δυο ξένων, καθώς το κλίµα µεταξύ τους είναι πιο ψυχρό και από αυτό του καιρού, που πέρασε επιτέλους στα κανονικά χειµωνιάτικά του.

Νέα μέτωπα στις σχέσεις Ανδρουλάκη - Κασσελάκη

Στα µεταξύ τους µέτωπα προστέθηκαν ακόµα δύο. Το πρώτο είναι η ενόχληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη µεταφορά των λεγοµένων που είχαν µε τον Στέφανο Κασσελάκη στη µεταξύ τους συνάντηση στη Βουλή και οι µετέπειτα υποδείξεις που του έκανε ο τελευταίος για το πώς θα πρέπει να χειριστεί την υπόθεση της παρακολούθησής του. Το δεύτερο είναι η συζήτηση που άνοιξε και θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να εντάσσεται στην ευρωοµάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να µην καίγεται να προχωρήσει ανάλογες διαδικασίες, για να µην ταράξει κι άλλο τα νερά στο κόµµα του, ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη «διάβασαν» ως µη φιλικό το σχετικό σενάριο. Μάλιστα, φρόντισαν να σηµειώσουν ότι µε την ίδια ευκολία θα µπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι µέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, στο οποίο ανήκει η Ν.∆.

Τα "αγκάθια" μεταξύ τους 

Συνοπτικά, δύο θέµατα που κάποιοι νόµιζαν ότι θα ενώσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η υπόθεση των υποκλοπών και οι δίαυλοι µε τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, έχουν εξελιχθεί σε αγκάθια µεταξύ τους, µε συνέπεια να δίνουν την εικόνα δυο ξένων. Πάλι έπεσαν έξω όσοι ήθελαν συνεργασίες…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 13/1