Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, µιλώντας την Πέµπτη το βράδυ στα Χανιά, σε µια εκδήλωση που θύµιζε «µικρή κουµπαριά», σύµφωνα µε ένα σχόλιο που έκανε κάποιος στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Π. Πολάκης, αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγήσει πως δεν έχει καµία σχέση το σόι του µε τη ∆εξιά. Ούτε από τη µεριά του πατέρα του µήτε και από την πλευρά της µητέρας του. «Μεγάλωσα σε µια οικογένεια από τον Σκινέ, ένα νοικοκυριό πάρα πολύ φτωχό, µε τον παππού µου, τον Στέλιο Κασσελάκη, να είναι δασοφύλακας. Πολύ φτωχή οικογένεια, κυριολεκτικά δεν είχε κάλτσες ο πατέρας µου µεγαλώνοντας. Ηταν µια οικογένεια που ήταν τότε πάντα δηµοκρατική, της ∆ηµοκρατικής Παράταξης. Ο πατέρας µου αργότερα, όταν είχε µεγάλη επιτυχία στο επιχειρείν, ήταν πάντα µε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τότε. Από τη µεριά της µητέρας µου, άλλη µια φτωχή οικογένεια. Εκείνη ήταν στη Θήβα και στη Χαλκίδα. Ο πατέρας της, ο παππούς µου, κυριολεκτικά έβαζε τους πυλώνες της ∆ΕΗ σε όλη τη χώρα, ήταν η επιτοµή του δηµόσιου λειτουργού. Εκείνος προερχόταν από το ΚΚΕ, είχε φάει πολύ ξύλο από τη ∆εξιά στη ζωή του», ανέφερε στην αφήγησή του και πρόσθεσε: «Ουδέποτε η οικογένειά µας έχει αγγίξει τον χώρο που λέγεται ∆εξιά».


Η ευθύνη όταν ζητάς εθνικές εκλογές

Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες των ευρωεκλογών έχουν πάρει χαρακτήρα εθνικής αναµέτρησης. Κι αυτό διότι ο Στ. Κασσελάκης, στην προσπάθειά του να πλειοδοτήσει σε υπερβολές, επιδιώκοντας να επισκιάσει την πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, µε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στην κυβέρνηση, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εθνικών εκλογών µαζί µε τις ευρωεκλογές και µάλιστα µε τη συµµετοχή διεθνών παρατηρητών. Οταν λοιπόν ζητάς εθνικές εκλογές δεν υπάρχουν µετά δικαιολογίες εάν το κόµµα σου έρθει στις κάλπες του Ιουνίου δεύτερο και µε τεράστια διαφορά από τη Ν.∆. Και επειδή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, είναι... γάτα, στην τελευταία της συνέντευξη στην ΕΡΤ πήγε κάπως να διορθώσει τα πράγµατα ως προς το διακύβευµα των ευρωεκλογών, λέγοντας πως «στόχος µας είναι να είµαστε πρώτη δύναµη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έχοντας µειώσει τη διαφορά µε τη Ν.∆., για να µπορούµε µετά να έχουµε νικηφόρο αποτέλεσµα στις εθνικές εκλογές».


Το «χαρτί» Οµράν από τα Χανιά

Ορέστης-Τάµερ Οµράν-Κουκουβιτάκης ή απλά Ορέστης Οµράν. Ενα όνοµα, πολλές λέξεις και ένα ωραίο παρασκήνιο. Ο διεθνής δικηγόρος Ορέστης Οµράν πήρε το χρίσµα του προέδρου της Ν.∆., Κυριάκου Μητσοτάκη, για να κατεβεί στη µάχη των ευρωεκλογών και ποντάρει στο τεχνοκρατικό-πολιτικό προφίλ του. Γέννηµα-θρέµµα Αθηναίος, µε καταγωγή από τα Χανιά και µε κληρονοµιά την πολύ πετυχηµένη επαγγελµατική του πορεία σε Βρυξέλλες και Αµερική, ο Ορέστης Οµράν κάνει πρεµιέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αλλά όχι και στα κοινά, αφού πριν από χρόνια -την εποχή της κρίσης- είχε συνιδρύσει την πρωτοβουλία Brain Gain. Ο Οµράν έχει χτίσει µία διεθνή καριέρα από το µηδέν, φοιτώντας σε δηµόσιο Πανεπιστήµιο (Νοµική Αθηνών) και µε την υποτροφία του έφυγε για Αµερική για να σπουδάσει, πριν γίνει ο ιστορικά νεότερος Ελληνας εταίρος µεγάλης διεθνούς δικηγορικής εταιρείας. Οσο για το δεύτερο επίθετό του «Κουκουβιτάκης», εδώ κρύβεται ένα πραγµατικό love story, καθώς η Κρητικιά µητέρα του, από τα Χανιά, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον πατέρα του µε καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.


Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Κων. Σιδηρόπουλος

Εκτός από πανελίστες ψυχαγωγικών εκποµπών και πρώην παίκτες σε ριάλιτι σόου, στη λίστα µε τους υποψηφίους των προκριµατικών εκλογών κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου συµµετέχει µε απόφαση του Στ. Κασσελάκη και ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος και ποιητής. Είναι γιος του Ηµαθιώτη απόστρατου στρατηγού, Θεόδωρου Σιδηρόπουλου, και της πρώην υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα. Η τελευταία εδώ και επτά χρόνια έχει αποχωρήσει από τη Ν.∆., συνεργάστηκε µε τον ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα και µάλιστα έγινε και υφυπουργός στην τελευταία του κυβέρνηση και τώρα θα δώσει τη µάχη των ευρωεκλογών για νίκη του γιου της µε τον Στ . Κασσελάκη.


Ελεγχοι ενόψει Πάσχα

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Λευτέρη Αυγενάκη (φωτ.), τις επόµενες ηµέρες συγκροτείται η οµάδα εργασίας για τους ελέγχους ενόψει του Πάσχα σε κρέας και αβγά. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδοµάδα και θα διεξαχθούν σε σηµεία λιανικής-χονδρικής, σφαγεία, πύλες εισόδου στη χώρα, εθνικές οδούς κ.α. Τα κλιµάκια των ελεγκτών θα απαρτίζονται από στελέχη των Γενικών ∆ιευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίµων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, των ∆ΑΟΚ, της ΕΛ.ΑΣ., της Οικονοµικής Αστυνοµίας, του Λιµενικού, της ΑΑ∆Ε, του Σ∆ΟΕ και των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων. Σηµειώνεται ότι έχει προηγηθεί σύσκεψη του γενικού γραµµατέα του ΥΠΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου, µε εκπροσώπους της Οµοσπονδίας των κρεοπωλών και της ∆ιεπαγγελµατικής Κρέατος (Ε∆ΟΤΟΚΚ). Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην προστασία των ελληνικών προϊόντων και των παραγωγών, στη διασφάλιση της ποιότητας των διακινούµενων προϊόντων και στην προστασία του καταναλωτή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα γαλακτοκοµικά και οπωροκηπευτικά, ενώ έχουν ξεκινήσει έλεγχοι στο ελαιόλαδο και στο µέλι.