Μια «ομίχλη» επικρατεί αναφορικά με τη σταυροδοσία στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάδειξη των 35 εκ των 42 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Το... μυστήριο, δε, καλά κρατεί, με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνουν πως δεν γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις «για να μην υπάρξει εσωκομματικός ανταγωνισμός», ενώ άλλες αναφέρουν πως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μάθει αποκλειστικά τον αριθμό των σταυρών που συγκέντρωσε ο ίδιος και μόνο.

Ίσως βέβαια ο πραγματικός λόγος της απόκρυψης να είναι άλλος: Σύμφωνα με τη στήλη, αυτός ενδεχομένως να βρίσκεται στο ότι ήταν εντελώς διαφορετικός ο πραγματικός αριθμός των ψηφισάντων από αυτόν που ανακοινώθηκε πως συμμετείχε στην εσωκομματική διαδικασία. Φήμες, δε, λένε πως τελικά προσήλθαν να ψηφίσουν περί τους 45.000 και όχι 63.000, με την Κουμουνδούρου να στέλνει μήνυμα ικανοποίησης για την συμμετοχή του κόσμου στις προκριματικές εκλογές, κάτι που ενδεχομένως «βγει στο φως» αν ανακοινωθεί ο αριθμός των σταυρών που έλαβε κάθε υποψήφιος.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Γιατί δεν δίνει η Κουμουνδούρου πόσους σταυρούς πήρε ο κάθε υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής; Η ημιεπίσημη απάντηση είναι πως δεν δίνονται οι σταυροί για να μην υπάρξει εσωκομματικός ανταγωνισμός. Κάποιοι πάλι λένε πως θα δοθούν ιδιαιτέρως σε κάθε ενδιαφερόμενο οι δικοί του σταυροί και μόνο! Και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε από το επιτελείο του Stefanos για μια εντελώς ασυνήθιστη πρακτική αδιαφάνειας. Μήπως όμως το πρόβλημα είναι αλλού; Ψιθυρίζεται ότι ο πραγματικός λόγος… απόκρυψης των σταυρών είναι πως στην πραγματικότητα δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 63.000 αλλά πολλοί λιγότεροι-κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 45.000, πάνω-κάτω. Αν λοιπόν δοθούν οι σταυροί, θα προκύψει η μαϊμουδιά και έτσι θα αμαυρωθεί η εικόνα της επιτυχούς προσέλευσης που εκπέμπει η Κουμουνδούρου…