Άλαλα τα χείλη των ΣΥΡΙΖΑίων

Επειδή στον υπαρκτό σουρεαλισµό του ΣΥΡΙΖΑ ευδοκιµούν δυνάµεις, που -ασχέτως της τρέχουσας επικαιρότηταςθεωρούν το Ισραήλ «κράτος-δολοφόνο», ας µην εκτίθενται µε τόσο απροκάλυπτο τρόπο υπέρ του Ιράν. ∆ιότι, αγαπητοί σύντροφοι, που -µόνο όποτε σας βολεύει- παροµοιάζετε την Ελλάδα µε το «θεοκρατικό» καθεστώς της Τεχεράνης, στο Ιράν ο Στέφανος Κασσελάκης έτσι και τολµούσε να δηλώσει «υπερήφανος γκέι» θα είχε άσχηµη κατάληξη. Και αυτός και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακµπέθ. Όµως, να δείτε που σε λίγο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ του Στ. Κασσελάκη κάποιοι «άπιστοι» θα πάψουν να διακωµωδούν και το χριστιανικό συναίσθηµα των Ελλήνων µε το να επιδίδονται σε απαξιωτικές συγκρίσεις µε το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, καθώς γι’ αυτό φρόντισε να προετοιµάσει το έδαφος ο ίδιος ο πρόεδρος του κόµµατος. Απ’ τις ΗΠΑ, µετά τη συνάντηση µε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, πληροφορηθήκαµε πως στη βάπτισή του έγινε ένα θαύµα, καθώς στην κολυµβήθρα, όπου τον έλουσε µε το ζείδωρο της χριστιανοσύνης, σχηµατίστηκε ένας «σταυρός» από λάδι και νερό. Και οι «άγιοι» τότε αναφώνησαν «αυτό το παιδί θα γίνει σπουδαίο. Είναι θέληµα Θεού». Όπως συνέβη και µε τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταµό. Με τη µορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύµα και κάθισε επάνω στον βαπτιζόµενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού, η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός µου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα». Και επειδή ο Στ. Κασσελάκης «πιστεύει» στα θαύµατα, έτσι εξηγείται πως εδώ και καιρό έχει «παγώσει» η δέσµευσή του να φέρει πρόταση νόµου για τον πλήρη διαχωρισµό κράτους - Εκκλησίας.

Το «λάθος» του Μπελέρη

Ξαφνικά, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, «ανακάλυψαν» το σκοτεινό παρελθόν του Φρ. Μπελέρη, ισχυριζόμενοι πως στα νιάτα του λειτούργησε ως «προβοκάτορας εθνικιστής». Αλήθεια, όλα αυτά γιατί δεν τα «έβγαζαν με φόρα» στον χώρο του διαδικτύου, όταν συνελήφθη απ’ τις αλβανικές Αρχές, όντας εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας; Απεναντίας, πριν από έναν χρόνο τα κόμματά τους αλλά και οι ίδιοι έβγαζαν υποστηρικτικές ανακοινώσεις, ενώ έκραζαν και τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος ενώ «συναγελάζεται» με τον Ε. Ράμα είναι τόσο «άχρηστος», ώστε δεν μπορεί να πετύχει την άμεση απελευθέρωσή του. Εδώ η απάντηση είναι «τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;». Αν ο Φρ. Μπελέρης «καθόταν στα αυγά της φυλακής του» και δεν συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σήμερα θα τον εμφάνιζαν ως ήρωα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές και μη δυνάμεις.

Και οι Βορειοηπειρώτες έχουν δικαιώματα

Ας μη δυσανασχετούν στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δέχονται κριτική πως η μόνη τους έγνοια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πώς θα «εισάγουν» σε αυτό αμφιλεγόμενα ψηφίσματα με στόχο την καταδίκη της Ελλάδας. Ποντάροντας σε ευκαιριακά υστερόβουλες συμμαχίες ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους και στη συνέχεια να στήσουν κομματικά πανηγύρια εντός των τειχών. Εάν όντως ήθελαν να δώσουν μάχη υπέρ του Ελληνισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, θα είχαν ασχοληθεί με την Αλβανία, ξεσηκώνοντας τους πάντες υπέρ της αποφυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη. Δεν το έκαναν όμως. Και τώρα «στραβώνουν», επειδή η ΝΔ, με τη δική του βέβαια θέληση, τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιό της.

Αλήθεια, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Αρβανίτης και Ε. Κουντουρά, ή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Παπανδρέου, εδώ και έναν χρόνο κάλεσαν τον γιο του Φρέντη Μπελέρη να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Και, για να είμαστε δίκαιοι, κακώς που και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν πήραν μια τέτοια πρωτοβουλία, ασχέτως εάν ανέδειξαν την υπόθεσή του μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Για ένα μεροκάματο

Για το παλικάρι που ήταν αστυνομικός και σκοτώθηκε στον Πειραιά, επειδή εκτός υπηρεσίας εργαζόταν σε οικοδομές, αντί να «λέμε τι δουλειά είχε εκεί;», καλό θα είναι να αναρωτηθούμε ποιοι λόγοι τον οδήγησαν να πηγαίνει εκεί για να βγάλει τίμια ένα επιπλέον μεροκάματο, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις σκληρές οικονομικές υποχρεώσεις. Στο παλικάρι αυτό η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να δει τους τίμιους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν πάνε να πουλήσουν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ή να γίνουν μεσάζοντες σε εμπόριο ναρκωτικών, μήτε «ειδησέμποροι» τηλεοπτικών εκπομπών. Και κυρίως να ασχοληθεί με το «μισθολογικό» τους. Πώς να ζήσει ένας αστυνομικός, εάν είναι εργένης, με 950 ευρώ τον μήνα στην Αθήνα ή τον Πειραιά, όπου τα ενοίκια για ένα δυάρι εκκινούν από 500 ευρώ;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή