Όλο και πιο ανοιχτά τίθεται εν αμφιβόλω η προοπτική επανεκλογής στην προεδρία της Κομισιόν για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ισχυρούς Ευρωπαίους ηγέτες, όπως οι Σολτς, Μακρόν και Μελόνι, να συζητούν ήδη στο παρασκήνιο το ποιοι θα μπορούσαν να την αντικαταστήσουν, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Σύμφωνα με όσα σημειώνονται, στο προσκήνιο έχουν έρθει δύο ονόματα: του Μάριο Ντράγκι και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Λόγω, όμως, της θητείας τους ως επικεφαλής της ΕΚΤ, ίσως τελικά μετεκλογικά δεν ευδοκιμήσουν αυτά τα σενάρια, με τη στήλη να μην αποκλείει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η προοπτική αξιοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ευρωπαϊκά αξιώματα. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να... «πάει πουθενά», όπως είχε πει χαρακτηριστικά προ ημερών στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Ανασταστοπούλου, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, θέση που επανέλαβε και στη συνέντευξη που είχε δώσει προ μηνών στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά. 
 

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Σχεδόν μονότονα εδώ και κάμποσο καιρό, σας γράφω ότι αν μου ζητούσατε να στοιχηματίσω σε κάτι, θα ήταν η σοβαρή πιθανότητα να μην φτάσει μέχρι το τέλος, η υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν. Τότε, ακόμη και τα γνωστά δικά μας παπαγαλάκια, στέκονταν στο γεγονός ότι η τελευταία θα έπαιρνε το χρίσμα του ΕΛΚ για μια δεύτερη θητεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, όλα αυτά και κάτι άλλα αλλάζουν, αφού βλέπουμε ότι έχει ξεκινήσει ήδη μια κουβέντα που φέρνει στο προσκήνιο δύο ονόματα. Τον Μάριο Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, ουδείς παραβλέπει ότι πίσω από τις κουρτίνες, που συζητούν γι’ αυτά τα πρόσωπα, βρίσκονται ισχυροί Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως είναι οι Μακρόν, Σόλτς και Μελόνι. Διαβάζοντας όλα αυτά με τους τραπεζίτες, μου ήρθε πάλι μια «φλασιά» απ’ αυτές που ενοχλούν τους «γραμμιτζήδες» του Μαξίμου, σε σχέση με τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν κάτι θα «απαγορεύονταν» να κάνουν οι μετριοπαθείς ηγέτες της Ευρώπης, είναι να αγνοήσουν το μήνυμα της κάλπης, παραδίδοντας τα κλειδιά του μαγαζιού σε τραπεζίτες. Επειδή, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείω μετεκλογικά να επιστρέψει το σενάριο της αξιοποίησης Μητσοτάκη. Άλλωστε, η συντηρητικοποίηση της Ευρώπης, θα απαιτεί πρωτίστως πολιτική διαχείριση και όχι την άλλη (τη διαχείριση) που έχουν συνηθίσει να κάνουν οι τραπεζίτες. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, επαναλαμβάνω προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προδώσει τη θεία μου από τα Χανιά.