Ψάχνει ευρωσασμό ο Ανδρουλάκης

Εντός της ηµέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πρόκειται να ανακοινώσει τη συµµετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος ενός διάσηµου «ιερέα». Βάζω εισαγωγικά στη λέξη «ιερέας», όχι επειδή τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά γιατί δεν λειτουργεί κάθε Κυριακή στην εκκλησία ο άνθρωπος, αλλά στην τηλεόραση ή στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις προηγούµενες δεκαετίες ιερέας που δήλωνε «ανδρεο-παπανδρεϊκός» στα τηλεοπτικά πάνελ και ψηφοφόρος του Θεόδωρου Πάγκαλου ήταν ο Παπατσάκαλος.

Το γεγονός όµως ότι στην πορεία λοξοδρόµησε και προσχώρησε στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι σοβαρός λόγος να µην είναι αυτός ο διάσηµος ιερέας στον οποίο αναφερόµαστε. Άρα διακινδυνεύουµε να αναφερθούµε σε δυο άλλα πρόσωπα που απέκτησαν τεράστια δηµοσιότητα ως ρασοφόροι. Ο ένας είναι ο πρώην αρχιµανδρίτης-καθηγητής Ανδρέας Κονάνος, που εδώ και λίγα χρόνια επέστρεψε στην κοσµική ζωή, και ο άλλος ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, γνωστός ως «παπα-Μιχάλης» από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Σασµός». Άρα, στο ερώτηµα ποιος εκ των δυο τελευταίων θα είναι ο διάσηµος «ιερέας» που θα πάρει το χρίσµα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρουλάκη, µεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Αεράκης, ο οποίος -αν δεν κάνω λάθος- είναι Χανιώτης. Και µάλιστα, είχε επισηµάνει σε µια συνέντευξή του πως το ΠΑΣΟΚ ήταν στους νικητές των εκλογών, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για το µέλλον της Κεντροαριστεράς, προτείνοντας να υπάρξει «σασµός» µεταξύ των κοµµάτων που την εκφράζουν, για να επουλωθεί ο κατακερµατισµός της.


Με τον Ζαγοράκη στην Τούμπα

Στις κερκίδες της Τούμπας βρέθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπριζ. Μαζί του είχε και τον γιο του, Μαρίνο, ο οποίος απ’ ό,τι ξέρω είναι φανατικός Ολυμπιακός, ενώ ίδιος είναι Παναθηναϊκός. Βέβαια χρέη οικοδεσπότη για τη φιλοξενία τους στο γήπεδο της Τούμπας εκτελούσε ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου» και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο τελευταίος -ως γνωστόν- εγκατέλειψε τη ΝΔ και στις προσεχείς ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.


Αφού μέχρι και ο Απόστολος Γκλέτσος έφτασε στο σημείο να απαρνηθεί τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας πως δεν θα τον ξαναψηφίσει, φανταστείτε ποιοι άλλοι μπορεί να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες και να παραδεχτούν πως ο «βασιλιάς είναι γυμνός.


Ξέρει η Κεχαγιά τι ποιεί η δεξιά;



Αρχίζω να αμφιβάλλω εάν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, ενημερώνεται εγκαίρως για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη στα τρέχοντα ζητήματα. Δηλαδή εάν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσά τους για το πώς θα διαχειριστούν ένα θέμα ή την αφήνει να εκτίθεται δημοσίως, αδιαφορώντας για τον ρόλο που διαδραματίζει, επειδή στο τέλος τη γραμμή θα τη δώσει ο ίδιος με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια τέτοια εντύπωση δόθηκε και στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης του υποψηφίου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπανώτα. Η Κεχαγιά εμφανιζόταν να διαβεβαιώνει τους δημοσιογράφους πως δεν υφίσταται ζήτημα αποπομπής του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και για να ρεφάρει επικοινωνιακά καλούσε τη ΝΔ να ασχοληθεί με την περίπτωση του «γαλάζιου» βουλευτή Δ. Κυριαζίδη, που τις προηγούμενες ημέρες είχε αφήσει κάποια υπονοούμενα για τη σεξουαλική ταυτότητα του Κασσελάκη. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως ο συγκεκριμένος αντιπερισπασμός δεν εκτιμήθηκε δεόντως ούτε από τον ίδιο τον Κασσελάκη, ο οποίος «έκοψε» τον Παπανώτα.


Καίριες οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ


Πλάκα πλάκα το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, που υφίσταται ανελέητη απαξίωση από διάφορους δημοσιολογούντες, μέχρι τώρα όσες σοβαρές ανακοινώσεις έχει κάνει εναντίον συγκεκριμένων προσώπων έχουν τροφοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις. Μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν εκτός κυβέρνησης οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος. Μετά από διαρροή του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Παπανώτα υποχρεώθηκε ο Κασσελάκης να τον αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Γι’ αυτό καλό θα είναι όσοι υποτιμούν τον Ανδρουλάκη να μην εκτίθενται δημοσίως, προπαγανδίζοντας αβάσιμα σενάρια αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 19/4