Ολοένα και πιο κοντά φαίνεται πως έρχονται Μέγαρο Μαξίμου και Εκκλησία, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η στήλη, όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ρίξει γέφυρες επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά φτάνουν μέχρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δίαυλος, δε, για τη συγκεκριμένη αναθέρμανση των σχέσεων είναι ο Άκης Σκέρτσος, όπως επισημαίνει στη στήλη η ίδια πηγή, με τον πρωθυπουργό να οδεύει προς την αποκλιμάκωση της «έντασης» που επικρατούσε με το Φανάρι, αλλά και με την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth   

– Με αφορμή το σχόλιο για τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον υιό Μπελέρη, παρόντος του πρώην υπουργού Σταύρου Παπασταύρου, μια καλή σχετικώς επί των εκκλησιαστικών πηγή με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει ρίξει γέφυρες προς την Εκκλησία και μάλιστα σιγά-σιγά αρχίζει να στερεώνεται το οικοδόμημα. Μάλιστα, όπως μου είπε, οι γέφυρες μπορεί να εκτείνονται προς διάφορες κατευθύνσεις. Δηλαδή να μην περιορίζονται μόνο προς τη Μονή Πετράκη, αλλά να φτάνουν μέχρι και το Φανάρι. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη πηγή με προέτρεψε να ρωτήσω για λεπτομέρειες τον υπουργό Σκέρτσο, ο οποίος (λέει) γνωρίζει κάτι περισσότερο. Επειδή έμπλεξα με διάφορα, άσε που δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπουργό Επικρατείας, απέφυγα να του τηλεφωνήσω, κρατώντας ωστόσο την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης ενδεχομένως να έχει αποκλιμακώσει την «ένταση» με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο, οι άγιες μέρες ενδείκνυνται, όπως και να το κάνουμε, για να κατευνάζονται τα πάθη και οι όποιες εντάσεις.

! Πάντως, κάτι που παρέβλεψα και γι’ αυτό οφείλω να επανορθώσω, είναι ότι ο πρώην υπουργός Παπασταύρου συνδέεται με μακροχρόνια φιλία, από τα μαθητικά κιόλας χρόνια, με τον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη.