Μια συνάντηση άκρως θεσμικού χαρακτήρα θα έχει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Οι δύο άνδρες - όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά - έχουν οικοδομήσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, που δεν διαταράχθηκε ούτε λόγω του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον εγγυητή για αυτήν την σχέση να είναι ο «διαχρονικός» γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής.

Ο ευρισκόμενος στο εν λόγω αξίωμα από το 2011 θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου και σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η στήλη, ήταν αυτός που μεσολάβησε για τη συνάντηση αυτή μεταξύ Πιερρακάκη και Ιερωνύμου.

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνάντηση δεν θα είναι η μόνη που θα έχει ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας με την κυβέρνηση: Την Παρασκευή - όπως αποκάλυψε η στήλη Big Mouth - θα πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη στη Θήβα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που αποτελεί απτή απόδειξη του λιώσιμου των πάγων» μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει σήμερα το «Big Mouth» ΕΔΩ