Χέρι χέρι µε την Ακροδεξιά και ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ

Καλό θα είναι ο πρόεδρος του σηµερινού ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου κόµµατος, Βούλα Κεχαγιά, να µας απαντήσουν για ποιο λόγο η Κουµουνδούρου, εφόσον απεχθάνεται τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, δεν κατέθεσε υπόµνηµα στον Άρειο Πάγο, µε αίτηµα τον αποκλεισµό του συγκεκριµένου φορέα από τις ευρωεκλογές. Η αντίδρασή τους δεν είναι έως τώρα πειστική, καθώς άρχισαν να παριστάνουν τους αρνητές και διώκτες των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, µόλις ο επικεφαλής του συγκεκριµένου φορέα τούς επαίνεσε από το βήµα της Βουλής, επειδή δεν τον κυνήγησαν µε την κατάθεση υποµνηµάτων στον Άρειο Πάγο. Εάν η ηγεσία της Κουµουνδούρου ήθελε να διαχωρίσει εξαρχής τη θέση της απέναντι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, δεν θα τους έκλεινε το µάτι, δείχνοντας πως δεν επιθυµεί την εκδήλωση τιµωρητικών πρωτοβουλιών σε βάρος τους. Και αν κάποιος βρέθηκε να µαρτυρήσει άθελά του πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά βάθος επιθυµεί να πάει χέρι χέρι µε τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, αυτός δεν ήταν άλλος από τον εξάδελφο του Στέφανου Κασσελάκη, τον Βασίλη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να µην ξεχνιόµαστε, η επίµαχη δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη έχει ως εξής: «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις, οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινηµάτων, προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος, είναι µια έκφραση ελευθερίας και αυτόνοµης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι»…

Προσοχή στις απάτες διά τηλεφώνου

Την προσοχή των πολιτών αναφορικά με παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις εφιστά η Περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, έχουν αναφερθεί περιστατικά, κατά τα οποία οι καλούντες εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων. Οι καταγγελίες που έχουν αναφερθεί κάνουν λόγο για δήθεν επιστροφή παρακρατούμενου φόρου από τιμολόγια που έχουν εκδοθεί. Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κλήσεις προς οποιονδήποτε πολίτη και ότι πρόκειται για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης. Καλεί δε τους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο με ανεπιθύμητες κλήσεις όσο και με ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου (sms), ιδιαίτερα με αυτά που τους ζητούν να παραχωρήσουν πρόσβαση στο προφίλ των τραπεζικών τους λογαριασμών ή άλλα προσωπικά στοιχεία.
  • Να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλε ς ευαίσθητες πληροφορίες.

Κομπλιμέντα από τους Σπαρτιάτες

Αιχμές για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των Σπαρτιατών άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος, στο πλαίσιο τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΑΝΤ1. «Ως κόμματα και ως πολίτες δεν είμαστε βαστάζοι της Δικαιοσύνης. Την υποστηρίζουμε», ανέφερε, αποδοκιμάζοντας στη συνέχεια τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την υπόθεση των Σπαρτιατών: «Ήταν ατυχέστατη η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Και αυτό αποδεικνύεται από τα κομπλιμέντα που τους επιφύλαξε ο κ. Στίγκας χθες. Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι αξιοπρέπεια για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό; Θα πάει και στη Μακρόνησο να κάνει TikTok ο κ. Κασσελάκης, να μας πει γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά των διαδόχων των Χρυσαυγιτών; Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν τιμά την Αριστερά και τους αγώνες που έχει δώσει», τόνισε μεταξύ άλλων.

Περιοδείες σε νομούς της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σήμερα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας και το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία.

Συνεργασία για την καινοτομία

Δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία χωρίς συνεργασία», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, από το βήμα του συνεδρίου «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond». «Οι συνέργειες είναι αυτές που θα δώσουν την αναγκαία ώθηση και θα φέρουν την υπεραξία», παρατήρησε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους, πιστεύει και στηρίζει την προσπάθεια για την παραγωγή και ενσωμάτωση της καινοτομίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».