Σε σενάριο το οποίο θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παζαρεύεται» με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, διεκδικώντας για λογαριασμό της Ελλάδας το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος ενδεχομένως μαζί με αυτό του Άμυνας, αναφέρεται το Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, ο πρωθυπουργός κατάφερε να πείσει τους συνομιλητές του, με το χαρτοφυλάκιο να προορίζεται για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Μεταξύ σεναριολογίας και πραγματικότητας, το σίγουρο είναι ότι ο Μητσοτάκης σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο Σκυλακάκη για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Περασμένη ώρα χθες με πήρε ο ύπνος στον καναπέ, έχοντας περάσει μια δύσκολη (ομολογώ) βραδιά σε κάτι μπουζούκια (δύο τον αριθμό) στην αθηναϊκή νύχτα. Εκεί που έκλεισα τα μάτια μου, άρχισα να βλέπω ένα όνειρο, από αυτά που έβλεπα παλιά. Είδα, λοιπόν, τον πρόεδρο Μητσοτάκη να κάνει κάτι παζάρια με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, διεκδικώντας για λογαριασμό της Ελλάδας το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Ενδεχομένως μαζί με αυτό του Άμυνας, του σημαντικότερου εξ αυτών που υπάρχουν. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τα όσα είδα στο όνειρο, ο αρχηγός Κυριάκος κατάφερε να πείσει τους συνομιλητές του, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να εμφανιστεί στο όνειρο ένας τύπος, φτυστός ο Σκυλακάκης, ο οποίος αναλάμβανε Επίτροπος Ενέργειας. Κάπου εκεί ξύπνησα και στον ξύπνιο μου σκέφτηκα ότι αν ο δημιουργός του σύμπαντος είχε φτιάξει θέσεις βλέποντας πρόσωπα, χαρακτήρες και πολιτικές ιδιοσυγκρασίες, είμαι βέβαιος ότι για τον υπουργό Θόδωρο θα είχε φτιάξει ακριβώς αυτό το χαρτοφυλάκιο. Επίσης, στον ξύπνιο μου (πλέον) κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται πλέον σοβαρά το σενάριο Σκυλακάκη για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ.