Την έκθεση Thessaloniki PhotoBiennale 2023 του MOMus με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών διερευνά τις διαφορετικές πτυχές του λαϊκισμού διεθνώς, μέσα από τα έργα 25 καλλιτεχνών και φωτογράφων. Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην έκθεση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του MOMus Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, η γενική διευθύντρια του MOMus Φανή Τσατσάια και η διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρώ Κατσαρίδου.

Νίκος Ανδρουλάκης από Thessaloniki PhotoBiennale 2023: Η έκθεση είναι μια ευκαιρία αναστοχασμού

 «Πρέπει να δώσουμε έμφαση ξανά στην ποιότητα της δημοκρατίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δυστυχώς, τόσο ο λαϊκισμός όσο και ο ελιτισμός αποδομούν τον γόνιμο διάλογο. Η έκθεση είναι όντως μια ευκαιρία αναστοχασμού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

 Από την πλευρά του ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του MOMus ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί στην ουσία αναλύσαμε τις πολιτικές εξελίξεις σε πολλά σημεία του πλανήτη και για εμάς ήταν μια πολύ χρήσιμη συζήτηση».