Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

*Διαβάστε εδώ: Μπελέρης: Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών - Αν δεν μειωθεί η ποινή, θα παραμείνει κρατούμενος ακόμα κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής

Για την υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη είπε: «Είναι μια υποψηφιότητα που έχει εθνικά χαρακτηριστικά και δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά με διαμαρτυρίες και με στενή παρακολούθηση της παραβίασης των δικαιωμάτων ενός Έλληνα ομογενούς και συνολικά στο πρόσωπο του Φρέντι της ελληνικής ομογένειας, αλλά έμπρακτα με τη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ουσιαστικά λέει ότι εμείς δεν ξεχνάμε τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου. Θεωρώ ότι ήταν μια αυτονόητη υποψηφιότητα που πολύ σωστά και με μεγάλο σθένος αποφάσισε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δείξουμε ότι στηρίζουμε τον ελληνισμό στη Βόρεια Ήπειρο και δεν επιτρέπουμε σε κανένα άλλο κράτος όπου βρίσκονται Έλληνες να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους».


Πλεύρης: Ο Τσίπρας ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε συναντήσεις με την ομογένεια και αναφερόταν στην προκλητική και παράνομη προφυλάκιση τότε του Φρέντι Μπελέρη

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την υποψηφιότητα Μπελέρη, ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε συναντήσεις με την ομογένεια και αναφερόταν στην προκλητική και παράνομη προφυλάκιση τότε του Φρέντι. Για την Αριστερά ο Φρέντι μέχρι να κατέβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ήταν ένας εκλεγμένος δήμαρχος που διώκεται από το καθεστώς Ράμα και ξαφνικά έγινε ακροδεξιός. Αν ο Φρέντι δεν ήταν Έλληνας Βορειοηπειρώτης και ήταν Ουρουγουανός, Βολιβιανός, Περουβιανός Τσε, θα τον είχαν ως ήρωα. Ο άνθρωπος είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης και κάνει αγώνα για τον ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου. Το να έρχεται ο κ. Φίλης ή ο κ. Πολάκης ή ο κ. Αποστολάκης και εμμέσως πλην σαφώς να υιοθετούν την αλβανική προπαγάνδα και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί σε βάρος του Φρέντι δεν κάνουν κακό στη Ν.Δ., δεν κάνουν κακό στην υποψηφιότητα Μπελέρη, κάνουν κακό σε ένα εθνικό ζήτημα».

Με αφορμή τη συμμετοχή δύο βουλευτών στη γενική συνέλευση της απαγορευμένης τουρκικής ένωσης Ξάνθης, επισήμανε: «Οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να σκέφτονται που έχουν δώσει όρκο πίστης στο σύνταγμα και η ίδια η πίστη αναφέρεται στην πατρίδα. Οποιαδήποτε σχέση με μορφώματα τα οποία αμφισβητούν τις συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα ή αφήνουν το οποιοδήποτε υπονοούμενο είτε για διαφορετικές μειονότητες από αυτές που έχουν αναγνωριστεί είτε υιοθετούν προπαγάνδα άλλων κρατών είναι σοβαρά προβληματική. Θα πρέπει τα κόμματα στα οποία ανήκουν οι συγκεκριμένοι βουλευτές να καταλάβουν ποιους έχουν αυτοί υποψήφιους και βγαίνουν βουλευτές και ποιους βάζει η Ν.Δ. για να βγουν βουλευτές».

Ο Θάνος Πλεύρης στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"  18-04-24