Στην πρώτη του αντίδραση μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Δημήτρης Παπανώτας. Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου ύστερα από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για δηλώσεις του σε σχέση με τις κακοποιημένες γυναίκες.

Μιλώντας στον Alpha, ο Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους» και πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι, Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στην ανάρτηση που έκανε, μέσω της οποίας έκανε γνωστή την αποπομπή του, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε: «Θέλω να θυμήσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε».

Τέλος, σχολιάζοντας τη θέση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα».