«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Ν.Δ. να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί ποτέ δεν πρέπει να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα και το κυριότερο έχουμε ένα πρόγραμμα πριν από τις εκλογές του 2023 το οποίο το βλέπουμε σημείο σημείο να εφαρμόζεται», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε την υπεροχή της Ν.Δ., αλλά και τον προβληματισμό ορισμένων ψηφοφόρων λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επικεντρωθεί στην παρουσίαση των επιτευγμάτων της και να εξηγήσει τη σημασία των ευρωεκλογών ως σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας.

Τέλος, ως προς τη συνολική πορεία της Ν.Δ. προς τις εκλογές, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας τη σημασία της συνέπειας λόγων και έργων.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Για τις δημοσκοπήσεις

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αποτυπώνεται και σε αυτόν τον κύκλο των δημοσκοπήσεων η υπεροχή της Ν.Δ., αποτυπώνεται και ένας προβληματισμός ενός μέρους των ψηφοφόρων μας γιατί οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα κυρίως ως προς την εισαγόμενη ακρίβεια. Εμείς θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι κάνουμε, πόσα γίνονται σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής ζωής, να μιλήσουμε με θετικό λόγο και να εξηγήσουμε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική εθνική κάλπη, ένα σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας και των βημάτων που πρέπει να γίνουν.

Για το θαύμα Κασσελάκη

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι χρησιμοποιεί διηγήσεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία. Αναγνωρίζει τη θρησκεία μας, τη βάζει στον δημόσιο λόγο, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους για να πιάσει και όλα τα κοινά, αυτό δείχνει κάτι.

ΔΗΜ: Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μπορούν να συμβαίνουν πολλά με την ελληνική Αριστερά και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζω ότι η λέξη υποκρισία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος αυτού. Εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ θαύματα, εμείς δεν είμαστε θαυματοποιοί, εμείς δεν θα σας μιλήσουμε για θαύματα του παρελθόντος γιατί θεωρούμε ότι δεν οδηγούν πουθενά και γιατί αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν θαύματα είτε με τις βαφτίσεις τους είτε με τις επιστολές του Ιησού είτε με οτιδήποτε δεν έσωσαν τη χώρα όταν συγκυβέρνησαν στην προηγούμενη εκδοχή τους. Η χώρα δεν περιμένει θαύματα, η χώρα αυτό το οποίο περιμένει είναι σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα, άρα καλύτερα τα μετρήσιμα αποτελέσματα, τα κοστολογημένα προγράμματα που μπορεί να μη διεγείρουν τόσο πολύ την προσοχή αυτών που τα ακούνε αλλά στο τέλος κάνουν καλό στη ζωή τους.

Για την υπόθεση Παπανώτα

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτονόητη η μη υποψηφιότητα Παπανώτα.

Για τις ευρωεκλογές

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εμάς είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να έχει η χώρα μας περισσότερους ευρωβουλευτές οι οποίοι θα διεκδικούν περισσότερα για τη χώρα. Χρήματα, καλύτερες συνθήκες, καλύτερες συμφωνίες, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης, η κυβέρνησή μας και οι ευρωβουλευτές μας.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Ν.Δ. να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί ποτέ δεν πρέπει να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα και το κυριότερο έχουμε ένα πρόγραμμα πριν από τις εκλογές του 2023 το οποίο το βλέπουμε σημείο σημείο να εφαρμόζεται. Η συνέπεια λόγων και έργων θεωρώ ότι κερδίζει τα μεγάλα και τα ωραία λόγια.

ΔΗΜ: Το συγκρατημένα αισιόδοξος σημαίνει μπροστά το 3;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Γιατί όχι και πολύ περισσότερο, αλλά αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Δεν είναι αριθμητικό το θέμα, είναι πολιτικό το θέμα.

Για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο Φρ. Μπελέρη είναι ένα θύμα του μη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, του μη σεβασμού του κράτους δικαίου. Είναι ένας νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος, ο οποίος δεν ορκίστηκε δήμαρχος και είναι και ένας άνθρωπος που είναι διαχρονικά στη Ν.Δ.

Ο Παύλος Μαρινάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 19-04-24