Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Μπελέρη είπε ότι «δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα με την Αλβανία. Πρόβλημα με την Αλβανία έχει δημιουργηθεί γιατί η αλβανική κυβέρνηση καταπατώντας πλήρως το κράτος δικαίου έχει φυλακή τον Φρ. Μπελέρη και τον έχει φυλακή με μια δικαστική απόφαση η οποία «μπάζει» από παντού.

Η υποψηφιότητα αυτή έχει και έναν ουσιαστικό χαρακτήρα ότι δεν στηρίζουμε θεωρητικά την ομογένεια της Βορείου Ηπείρου αλλά έχει και μια συμβολική αξία διότι η Αλβανία θα πρέπει να καταλάβει ότι προκειμένου να έχει την οποιαδήποτε πορεία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα και προφανώς και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Άρα ο Φρ. Μπελέρη είναι ξεκάθαρα είναι πολύ καλή υποψηφιότητα.

«Η σοβαρή Δεξιά είναι μόνο στη ΝΔ», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο απ’ όλη την κοινωνία και προφανώς υπάρχουν και υποψηφιότητες που εμάς τους δεξιούς μας χαροποιούν περισσότερο, μια τέτοια υποψηφιότητα είναι προφανώς ο Φρ. Μπελέρης.  Θεωρώ αδιανόητο να ανήκει κάποιος τη ΝΔ και να έχει την όποια ένσταση για την υποψηφιότητα Μπελέρη».
O Θάνος Πλεύρης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα  19-04-24

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις της Αριστεράς για το παρελθόν του κ.Μπελέρη απ'αντησε ότι «μας λένε για ένα παρελθόν το οποίο κατά βάση το διαστρεβλώνουν με βάση την αλβανική προπαγάνδα. Εγω ρωτώ υπήρξε έστω και ένα κόμμα της Αριστεράς να μην σταθεί στον Φρέντι για το θέμα του δήμου Χειμάρρας; Κανένα. Αν έχει πρόβλημα εκλογής για ευρωβουλευτής δεν θα είχε πρόβλημα εκλογής και για δήμαρχος Χειμάρρας; Δηλαδή το παρελθόν του είναι κακό για να είναι ευρωβουλευτής και καλό για να είναι δήμαρχος; Το παρελθόν του Φρέντι είναι ένα παρελθόν πατριώτη στη Βόρεια Ήπειρο που απέναντι σε πολύ δύσκολα καθεστώτα κράτησε μέσα στην ψυχή του, την καρδιά του τον ελληνισμό και αυτόν τον ελληνισμό στηρίζει και έχει διωχθεί από διαφορετικές αλβανικές κυβερνήσεις με μοναδικό σκοπό ότι είναι Έλληνας».

Αναφορικά με το θαύμα Κασσελάκη σχολίασε ότι «το πρόβλημα του κ. Κασσελάκη είναι ένα πρόβλημα εγωπάθειας, δεν είναι θρησκείας. Δεν είναι το αν έγινε θαύμα, είναι ότι ο Θεός επέλεξε στα βαφτίσια του να κάνει θεία παρέμβαση, να σχηματίσει το σταυρό με λάδι. Ο τύπος νομίζει ότι είναι θεόσταλτος! Το να έρχεσαι και να λες ότι έγινε θεία παρέμβαση στα βαφτίσια μου και μου είπαν ότι θα γίνω ή παπάς ή πολύ σημαντικός άνθρωπος τον λες και λίγο ψώνιο!