Σε μία κίνηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης. Και αυτό διότι συμφώνησε με τον Μιχάλη Αεράκη που ενσαρκώνει τον παπα-Μιχάλη στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Σασμός» για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ο κ. Αεράκης που βρίσκεται κοντά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ είπε το «ναι» στην πρόταση του κ. Ανδρουλάκη και θα δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

Μάλιστα, ο ηθοποιός είναι γέννημα-θρέμμα Κρητικός, έχει γεννηθεί στα Ανώγεια, την πατρίδα των Ξυλούρηδων, και μόνιμος κάτοικος Χανίων, ενώ για πολλά χρόνια είχε διατελέσει διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. 

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης έχει συμφωνήσει με τον Κώστα Χουλιάρα, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25, τον γιατρό Κώστα Ξυλούρη, την προερχόμενη από το Volt Μαρία Μπουζέτη, την απόδημη από το Λονδίνο Κατερίνα Πλέσια, την πρώην βουλευτή του ΜέΡΑ25 -είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα Βαρουφάκη- Κωνσταντίνα Αδάμου (ήταν υποψήφια βουλευτής στη β' Θεσσαλονίκης), την αγρότισσα Γεωργία Σωτηροπούλου και τον γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννη Πάζιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη θα γίνουν τις επόμενες ώρες.