Με την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκε μιλώντας στη Βουλή κατά την επεξεργασία του νομοσχέδιου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στις προωθούμενες διατάξεις, σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης, λέγοντας ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ αρνείται να συνδεθεί με τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των Ελευθερίου Βενιζέλου,Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και επιλέγει να γίνει πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, γυρνώντας πιο πίσω και από τον 19ο αιώνα».

Φλωρίδης για νέο δικαστικό χάρτη: «Εθνικός στόχος που επιδιώκεται εδώ και 113 χρόνια» - «Πυρά» από την αντιπολίτευση

Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο περιέγραψε «ως εθνικό στόχο που επιδιώκεται εδώ και 113 χρόνια», επισήμανε ότι οι διατάξεις που ενοποιούν τους πρωτοβάθμιους δικαστές, με την αναβάθμιση των ειρηνοδικών σε πρωτοδίκες, μπαίνουν στη μάχη της γρήγορης απονομής Δικαιοσύνης 1.000 δικαστές.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, είπε ότι «με το νομοσχέδιο εξαγριώνεται η μισή Ελλάδα καθώς οι ενοποιήσεις γίνονται άγαρμπα και βίαια και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επιλέγει την εβδομάδα των Παθών για να το περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, πολιτικά αζημίως». Αφού χαρακτήρισε έωλο και πλασματικό τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί σημαντικής μείωσης του κόστους απονομής Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι αυτός στηρίζεται σε μπακαλίστικα στοιχεία, επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

«Θα μείνετε στην ιστορία ως ο καταστροφέας του θεσμού των ειρηνοδικείων και ως ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα απίστευτο αλαλούμ στον χώρο της Δικαιοσύνης».

«Μνημείο υποκρισίας και προχειρότητας που τροφοδοτεί αχρείαστους και επικίνδυνους τοπικισμούς», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο,η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Οι διατάξεις που φέρνετε, έχουν ψευδές και πλαστό περιεχόμενο και δεν εμφορούνται από εκσυγχρονιστική αντίληψη αλλά δείχνουν καθεστωτισμό», είπε απευθυνόμενη στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Απαράδεκτο και αντιδραστικό που δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ενώ ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση, μίλησε «για ένα νομοσχέδιο προχειρότητας που υποβαθμίζει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και χωρίζει την πατρίδα μας σε περιοχές προνομιούχες και μη».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά,κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί μια μετάλλαξη της Δικαιοσύνης με στόχο την επίσπευση των δικών όχι προς όφελος των πολιτών αλλά για τη διευκόλυνση επιχειρηματικών και επενδυτικών project».

Ο Γιώργος Αποστολάκης εκ μέρους της «Νίκης»,χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «συνονθύλευμα συντεχνιακών απαιτήσεων και έρμαιο πιέσεων».
«Κατάφωρα άδικες και αντισυνταγματικές», χαρακτήρισε τις διατάξεις για τους ειρηνοδίκες, η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου.