Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη να ζητά από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο να ανακαλέσει τα όσα είπε χθες σχολιάζοντας την χειροδικία στελέχους του κόμματος του εις βάρος βουλευτή της ΝΔ εντός της εκκλησίας. Η υπουργός, παίρνοντας τον λόγο έκανε λόγο για ρητορεία μίσους που δεν συνάδει με τον ναό της Δημοκρατίας. «Ζητώ να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε χθες. Κανείς δεν έχει το προνόμιο να φέρεται με τέτοιο τρόπο, η ψήφος μας εδώ είναι ιερή», τόνισε.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ρητορεία μίσους που δεν συνάδει με το Ναό της Δημοκρατίας και δεν συνάδει με κανένα περιβάλλον. Ζητώ να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε χτες, είναι απαράδεκτο, κανείς δεν έχει το προνόμιο να φέρεται με τέτοιο τρόπο απέναντι σε συναδέλφους και να προκαλεί και αντιδράσεις που δεν θέλουμε να δούμε απέναντι σε οποιονδήποτε. Η ψήφος μας είναι ιερή, δεν χρειάζεται να απολογούμαστε…δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι μέλη του κοινοβουλίου μπορούν να καλλιεργούν τέτοιο κλίμα ειδικά προ των επόμενων ημερών που όλοι θα πάμε στις περιφέρειές μας…το ίδιο θα έλεγα για οποιονδήποτε». 

Διαβάστε επίσης: Νίκη: Καλείται για εξηγήσεις ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος - Θα περάσει πειθαρχικό

Ο βουλευτής της Νίκης, παρότι ανακάλεσε τα όσα είπε χθες, έκανε λόγο για «νομοθετήματα εναντίον της φύσης και της Αγίας Γραφής και για αυτό εισπράττετε τα επίχειρα». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι πολύ για την κα Ζαχαράκη επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που έχουν δώσει στη ΝΔ, αυτόν της μονταζιέρας. Ήμουν ξεκάθαρος, είπα ότι απερίφραστα καταδικάζουμε κάθε βίαιη πράξη, ακόμα και για ζώα και για φυτά. Στην ΝΙΚΗ είμαστε Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι και δεν θέλουμε κανένας να μπει σε τέτοια μονοπάτια. Μίλησα με πόνο καρδιάς για να προλάβω αυτά που γίνονται….όταν νομοθετείτε εναντίον της φύσης, της ορθοδοξίας και της αγίας γραφής, εισπράττετε τα επίχειρα. Αυτό σας είπα. Τι δεν καταλαβαίνετε;».

Μάλιστα, όταν η υπουργός, διάβασε αναλυτικά την χθεσινή δήλωση του βουλευτή, όπως καταγράφηκαν από τα πρακτικά με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βασίλη Οικονόμου να σχολιάζει «Α, έτσι τα είπες» και τον κ. Παπαδόπουλο, να απαντά «μονταζιέρα της ΝΔ».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανάφερε: «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ενωμένοι απέναντι στην παρακίνηση σε βία. Θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι στην προσπάθεια παρακίνησης βίας και στον περιορισμό του ελεύθερου φρονήματος των βουλευτών». Τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Βρεττός, λέγοντας: «Η ΝΙΚΗ δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο παρά μόνο τους ψηφοφόρους της. Δεν πρέπει να υποστούμε τον φόβο της ΝΔ».