Χυδαία λεκτική επίθεση υποστηρίζει ότι δέχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, από τον Βασίλη Γραμμένο ο οποίος υποστήριξε ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τον έσπρωξε και τον απώθησε για να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Μάλιστα, ο κ. Φλώρος μιλώντας στο Star ανέφερε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να «πιάνει στο στόμα του» τη μητέρα του, η οποία είναι ό,τι «πιο ιερό» έχει στον κόσμο.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλή, Κ. Τασούλα, ο κ. Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και οδηγείται με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ, καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Εικότερα, όσον αφορά στις ύβρεις που ακούστηκαν αλλά και όλο το περιστατικό θα κληθούν να δώσουν μαρτυρίες τόσο οι παρόντες αστυνομικοί όσο και οι βουλευτές.

Φλώρος: Όταν κάποιος μου βρίζει τη μητέρα, δε μετανιώνω για οτιδήποτε κάνω

Αναφορικά με το περιστατικό της λεκτικής επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε στο Star ότι: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν, ειδικά τη μητέρα μου, πού είναι ό,τι πιο ιερό έχω στον κόσμο, να την πιάνει στο στόμα του» και πρόσθεσε:

«Με χειρονομίες, με κ...δάχτυλα μου έλεγε "εσένα θα σε γ..., εσένα και τη μανούλα σου και θα σας πάω με χειροπέδες μέσα". Τι δουλειά έχουν αυτά στο κοινοβούλιο;»

Ο κ. Φλώρος πρόσθεσε επίσης ότι αμύνθηκε και τον χτύπησε γιατί ο κ. Γραμμένος τον έσπρωξε.

«Αμύνθηκα, είναι μάρτυρας και ο αστυνομικός, γιατί ο κ. Γραμμένος με έσπρωξε, με απώθησε για να μπει στην αίθουσα», είπε.

Όσο για το αν μετάνιωσε, ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε:

«Μια χαρά είναι, δεν έπαθε κάτι, απλά τον έριξα. Όταν κάποιος μου βρίζει τη μητέρα, δε μετανιώνω για οτιδήποτε κάνω».

Ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» έκανε κεφαλοκλείδωμα και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει η μύτη του και να οδηγηθεί στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης της ασυλίας, προσθέτοντας πως ο κ. Βελόπουλος δεν έχει σχέση με τα όσα του καταλογίζονται στη μήνυση. Ο κ. Φλώρος τον διέκοψε λέγοντας «αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη» και τότε ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος, φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά, με αισχρά λόγια για τη μητέρα και την αδελφή του.

«Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι. Γ... τη μάνα σου. Εσένα θα σου γα... τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια, θα το θυμάσαι παλιοπ...», φέρεται να είπε ο κ. Γραμμένος στον κ. Φλώρο.

Ο δεύτερος εξοργίστηκε και του είπε «έλα να μου τα πεις έξω». Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, όμως ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόλαβε να γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης».

Μετά το περιστατικό ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, είχε επιβάλει την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά γι' αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!» είπε ο κ. Τασούλας τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0scxjxxcl9d)

Μαρινάκης: Οι βιαιοπραγίες μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή.

«Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα. Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε:

«Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».

Το παρασκήνιο της κόντρας ανάμεσα στους δύο βουλευτές

Η επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλη Γραμμένο έχει πλούσιο παρασκήνιο.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας κόντρας που κρατάει χρόνια ανάμεσα στον πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου και τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή, έχει μηνύσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για διασπορά συκοφαντιών μέσω ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανοίκειους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, πίσω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό βρίσκεται ο Κ. Βελόπουλος, κάτι που βέβαια ο ίδιος αρνείται.

Ο Ευστάθιος Φλώρος υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος της «Ελληνικής Λύσης» το 2019 και υπέρμαχος της διενέργειας συνεδρίου. Το 2022 ήρθε σε ρήξη με τον Κ. Βελόπουλο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το κόμμα και να δημιουργήσει την  «Ελληνική Πατριωτική Λύση».

Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες, καθώς ο κ. Φλώρος κατηγορούσε τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» για αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο κ. Φλώρος ισχυρίζεται ότι εκπαραθυρώθηκε από την «Ελληνική Λύση», ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος. Προσθέτει επίσης ότι γνωστά τρολ του διαδικτύου, υπό τις εντολές Βελόπουλου του είχαν επιτεθεί με tweets τα οποία έθιγαν την σεξουαλική του υπόσταση, αλλά και μέλη της οικογένειάς του.