Ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Δημοκρατών, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρουτοποθετήθηκε με δήλωσή του, για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Η Δημοκρατία πρέπει να διαθέτει τα μέσα να αμύνεται απέναντι στους εχθρούς της. Η απαγόρευση καθόδου στις εκλογές για το κόμμα Σπαρτιάτες είναι ένα τέτοιο μέσο. Εμπιστευόμαστε την κρίση του Αρείου Πάγου για την προστασία των εκλογικών διαδικασιών».

Οι Δημοκράτες θα παλέψουν απέναντι στην Ακροδεξιά και στους κάθε λογής ''φασίστες με κοστούμι'' για την προάσπιση των αξιών της δημοκρατίας

Και συνεχίζει ο κ. Παπαθεοδώρου λέγοντας: Οι Δημοκράτες, το κόμμα του Κέντρου στην Ελλάδα έχει ως προτεραιότητα του να παλέψει, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, απέναντι στην Ακροδεξιά και στους κάθε λογής «φασίστες με κοστούμι» για να προασπίσει τις αξίες της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ασφαλείας και της κοινωνικής συνοχής.

Απέναντι στον ανορθολογισμό, το φανατισμό και στην εχθροπάθεια απαντάμε μαζί με τους πολίτες με τη δύναμη της Δημοκρατίας, της μετριοπάθειας και της κοινής λογικής», αναφέρει στη δήλωσή του.