Στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με Ξύπνησες Πρωί« με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο κύριος Καλλιάνος, έχει το σεβασμό μου ως ένας γιος, που μάχεται και κάνει ό,τι νομίζει περισσότερο καλό. Δεν λέω κατ’ ανάγκην, τον κάνει σωστό, αλλά κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι το περισσότερο δυνατό για να τον πατέρα του που δίνει μια μάχη ζωής. Αυτό αξιωματικά. Εγώ το σέβομαι ασχέτως των πολιτικών αρνητικών εντυπώσεων που να λειτουργεί. Για μένα μου αρέσει η ιδέα ότι ένας γιος δίνει τόσο μεγάλη μάχη για τον πατέρα του. Το τιμώ αυτό τώρα καταλαβαίνω.

Σχετικά με τη διενέργεια ΕΔΕ, διευκρίνισε πως «έτσι θέλω να είμαι ειλικρινής. Περίμενα να δω την λήξη της μάχης της ζωής του πατρός Καλλιάνου και αν κρίνω ότι πρέπει να διατάξω ΕΔΕ θα το κάνω. Δεν έχω λόγο να μην το κάνω. Η εικόνα που έχω, όμως επειδή είχα ασχοληθεί πριν το βίντεο του κυρίου Καλλιάνου, είναι ότι τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία».

Διαβάστε ακόμα: Δίνει μάχη για τη ζωή του ο πατέρας του Καλλιάνου: Σοβαρή καταγγελία για δημόσιο νοσοκομείο από τον βουλευτή της ΝΔ

Άδωνις Γεωργιάδης: ''Ο Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά κανένα πολιτικό βάρος''

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τις δαπάνες στην υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως το ποσοστό είναι 5,8% και με αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί αύξησης στο 5%, στην ουσία ζητά περικοπές.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο κ. Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά κανένα πολιτικό βάρος, ενώ επισήμανε πως μιλάει και δεν έχει ιδέα γα τι πράγμα μιλάει.

«Αντί να κάνει περιοδεία με πολυτελές φουσκωτό, να κάνει φροντιστήριο για να μάθει τα θέματα της χώρας» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Αναφορικά με τους «Σπαρτιάτες», είπε πως θα πρέπει να εκπέσουν μετά τη δήλωση Στίγκα ότι οι βουλευτές πάνε στις φυλακές Δομοκού, για να πάρουν εντολή.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον ξυλοδαρμό στη Βουλή, όπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος (πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών) έδειρε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, είπε πως έχει περάσει στα ψιλά η μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ είπε πως είναι αδιανόητο αυτό που έκανε ο κ. Φλώρος στη Βουλή.

Ακόμη υποστήριξε ότι «οι Σπαρτιάτες, το είχα πει στη Βουλή σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν τη φάση της Δικαιοσύνης ... κατά τη γνώμη μου, μετά τη δήλωση του κυρίου Στίγκα στη Βουλή ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δε μπορούσαν να μην εκπέσουν, δηλαδή ο κύριος Στίγκας μόνος του έχει οδηγήσει την ελληνική δικαιοσύνη στην απόφαση να τους εκπέσει. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

Τέλος, επισήμανε πως ο κ. Βελόπουλος προτρέπει τους πιστούς να δημιουργήσουν επεισόδια στους ιερούς ναούς εναντίον όσων ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια .


«Ο κύριος Βελόπουλος δεν έχει καμία οργανική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος.Ούτε μητροπολίτης είναι, ούτε ιερεύς είναι αμαρτωλός, όπως και εγώ. Η θέση του στην εκκλησία είναι από την θέση των πιστών και δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του πορτιέρη του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε μια εκκλησία. Είναι από την από τη φύση του, απαράδεκτο και πολύ αντιχριστιανικό πρέπει να σας πω. Ο κος Βελόπουλος μπορεί να το παίζει πολύ σκληρός χριστιανός. Με το ορθόδοξο δόγμα δεν έχει καμία σχέση κι αν του εξηγούσε ένας οποιοσδήποτε ιερεύς ότι ένας πολίτης κ αι δη πολιτικός δεν μπορεί να το παίζει «πόρτα για τις εκκλησίες. Είναι απαράδεκτο, οι ιεροί ναοί δε από τους αρχαίους χρόνους , υπήρξαν πάντα ανοιχτοί για όλους και ως άσυλο, ακόμα και για τους εχθρούς της εκκλησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή    25-04-24