Σφοδρή απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΟΜΑΣ και τα σχετικά δημοσιεύματα έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε πως «σχετικά με όσα απαράδεκτα και παντελώς αβάσιμα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων (ΠΟΜΑΣ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, διευκρινίζονται τα κάτωθι, ως μια οφειλόμενη απάντηση απέναντι στο ψεύδος:

  1. Η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής στις 18/04/2024 (ΑΔΑ: 6Λ9Α7Λ7-4Ε6), αφορά στη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος “Αττική” 2021-2027.
  2. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027 εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!
  3. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027 εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το 2022, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ, τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του περιφερειαρχη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΔΕ και από κοινοτικούς πόρους.
  4. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα τελείως διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανέναν διαχειριστικό ή άλλο ρόλο».

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Χαρδαλιάς: “Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια” – Αυτοψία σε έργα στην Πεντέλη

«Σοβαρευτείτε άμεσα, κύριοι της ΠΟΜΑΣ. Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας.

Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.