Παρά την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να επισκεφθεί όλα τα νησιά του Αιγαίου, ο καιρός φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια, καθώς οι δυνατοί άνεμοι και τα μποφόρ που έπνεαν στο Βόρειο Αιγαίο καθήλωσαν το σκάφος με το οποίο «περιόδευε» στη Μυτιλήνη.

Έτσι από χθες το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα -επέστρεψε αεροπορικώς-, ενώ το σκάφος θα παραμείνει δεμένο στη Μυτιλήνη μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης από Χίο: ''Όλοι μαζί θα φτιάξουμε το μέλλον'' - ''Θέλουμε αυτά που λες να γίνουνε'', του απάντησε πολίτης


Δύο ακόμα περιοδείες του Στέφφανου Κασσελάκη τον Μάιο

Μέσα στον Μάιο ωστόσο θα κάνει δύο ακόμη περιοδείες σε απομακρυσμένες και εθνικά ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Στη μία θα επισκεφθεί τη Ρόδο, το Καστελλόριζο και την Κύμη, ενώ στη δεύτερη θα πάει στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο (Άη Στράτης).

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να επισκεφθεί μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερα από 20 νησιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τους κατοίκους, αφουγκράστηκε τις αγωνίες τους κυρίως για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υγεία και την περίθαλψη, στις μεταφορές αλλά και την Παιδεία.

Στη Χίο, μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης έζησε και δύο ξεχωριστές στιγμές. Μια μητέρα τον πλησίασε και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του γιου της με τον οποίο υπηρέτησαν μαζί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, ενώ συνάντησε και έναν πιλότο Super Puma που ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του. «Εσύ είσαι πιλότος σε Super Puma, άρα η τιμή να φωτογραφηθώ μαζί σου είναι μόνο δική μου», του είπε.


Η προανακριτική για τα Τέμπη

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε Προανακριτική Επιτροπή για το «μπάζωμα» στα Τέμπη, βάζοντας στο κάδρο τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Θάνο Πλεύρη και τη Ζωή Ράπτη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί ήδη στον Άρειο Πάγο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες ζήτησε απαντήσεις για τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσιεύματα σχετικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Συγκεκριμένα: «Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ζητώ την επίσπευση όλων των σχετικών ερευνών και τεχνικών διαδικασιών, ώστε να έχουμε άμεσα μία έγκυρη απάντηση: α. Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού (ξυλόλιο) από την εμπορική αμαξοστοιχία; β. Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών;».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vx1eqtpvd5)
Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους την υπόθεση, καθώς θεωρούν ότι αυτό το θέμα αποτελεί ανοικτή πληγή για το κυβερνών κόμμα. Την ίδια στιγμή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει το 16%, ενώ σιγά αλλά σταθερά αυξάνεται και η συσπείρωση του κόμματος.