H υπουργός Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σχολιάζοντας στη Βουλή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ανέφερε πως: «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για οποιαδήποτε μορφή βίας». 

Η κα Ζαχαράκη στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής είπε: «θέλω να ξεκινήσω με μια δήλωση: δεν μπορεί να υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για οποιασδήποτε μορφής βίας. Είμαι σίγουρη ότι ο συνάδελφος - ήδη έχει κάνει κάποια ανάρτηση - θα εξηγήσει ότι υπάρχει στρεβλή ανάγνωση και ότι είπε ακριβώς το αντίθετο. Καμία λοιπόν νομιμοποιητική βάση στη βία».

Σοφία Ζαχαράκη: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

υπουργός Συνοχής και Οικογένειας επισήμανε παράλληλα την δέσμη μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και την στήριξη και προστασία των γυναικών που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

«Το Υπουργείο όλους αυτούς τους μήνες και θα συνεχίσει να ενισχύει κάθε γυναίκα και οποιοδήποτε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Επεκτείναμε και θα επεκτείνουμε το δίκτυο των δομών μας, τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες φιλοξενίας, τη γραμμή ΣΟΣ 15.900 που επεκτείναμε τη σύμβαση των εργαζομένων για τα επόμενα 4 χρόνια. Επίσης παρέχουμε στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας δωρεάν νομική συνδρομή αλλά και τη δυνατότητα όταν αισθανθούν ασφαλείς να βρουν δουλειά μέσα από σχετικά προγράμματα που υλοποιούμε σε συνεργασία και με μεγάλες επιχειρήσεις. Μιλάμε με πράξεις» είπε χαρακτηριστικά.