Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας, που για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του για έναν κύκλο ομιλιών γύρω από την Κάλλας και το Μουσείο προς τιμήν της.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, η συγγραφέας, δημοσιογράφος και διεθνής ομιλήτρια Έλενα Ματθαιοπούλου επιχειρεί μέσα από την ομιλία της με τίτλο «Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα» να εξετάσει ποιο ήταν το μυστικό της τέχνης της και τι είναι αυτό που την καθιστά μοναδική και της εξασφαλίζει την αθανασία.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, Πέμπτη 18 Απριλίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας οργανώνει μία συζήτηση αφιερωμένη στο διατηρητέο κτίριο που στεγάζεται το Μουσείο, με συντονίστρια τη Δημοσιογράφο Πόπη Διαμαντάκου και βασικούς ομιλητές την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Δρ. Μαρία Δανιήλ, τη Δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά και τον Δημοσιογράφο-Συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.

Επίσης, εκτός από την sold out μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» από την καλλιτεχνική ομάδα “thea-tree”, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στις 21 Απριλίου ένα οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, όπου τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς, θα μάθουν μέσα από την Όπερα να αναγνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Παράλληλα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτείνει και άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού τα Σάββατα με οικογενειακά εργαστήρια, δημιουργικές αφηγήσεις και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για βρέφη.

Τέλος, συνεχίζει τις δωρεάν ξεναγήσεις σε άτομα 65+ που βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση και συνεχόμενα sold out.