Πασχαλινές δημιουργίες Τέχνης όπως λαμπάδες, πορσελάνινα αυγά, κοσμήματα, αξεσουάρ και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το Πάσχα και την Άνοιξη έχουν στολίσει αυτές τις μέρες τις βιτρίνες στα Πωλητήρια των μεγαλύτερων μουσείων και ιδρυμάτων της Αθήνας.

Στο Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης μπορούμε να βρούμε διακοσμητικά αυγά, λαγούς και κοκκοράκια όλα εμπνευσμένα από εκθέματα του Μουσείου. Συγκεκριμένα υπάρχουν πορσελάνινα αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα πήλινων αγγείων, σχεδιασμένα από το Treis Grammes Ceramics. Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο - 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.




Στα διπλανά ράφια συναντούμε κεραμικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από την διακόσμηση πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αι. π.Χ, αλλά και ένα κεραμικό πετεινό εμπνευσμένο από τη διακόσμηση πήλινου πινακίου (πιάτου) του 520-505 π.Χ. σχεδιασμένα από το Attikon Fos. Πιο πέρα δεσπόζει ένας κεραμικός λαγός κουδουνίστρα, που είναι ελεύθερη απόδοση του αγγείου για αρωματικά έλαια σε μορφή λαγού, αλά και ένας μπρούτζινος πετεινός εμπνευσμένος από τον χάλκινο πετεινό, αφιέρωμα στο Ιερό της Ακρόπολης στο τέλος του 6ου αιώνα π.Χ. σε σχεδιασμό των Antonis και Ισίδωρου Παλλέ.



Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εντυπωσιακά δώρα μπορεί να βρει το φιλότεχνο κοινό και στο Μ Shop του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως δημιουργίες μοναδικές και πρωτότυπες από το εργαστήρι ιδιαίτερων δημιουργών. Λαμπάδες παιδικές ζωγραφισμένες στο χέρι, από την Ειρήνη Γουλανδρή και λαμπάδες με φυσικό μελισσοκέρι σε υπέροχα χρώματα, από τη ΤhygaTerra, αυγά πασχαλινά και λαγουδάκια με την τέχνη του οριγκάμι, από τη Mυρτώ Δημητρίου, αυγά plexi ζωγραφισμένα από τη Δανάη, κεραμικά αυγά με πασχαλίτσες, λουλούδια και χρώματα, από την Ostria Ceramics, κούκλες (Ζιζέλ, Τοσοδούλα, Κλάρα Μαρί), από την Αλεξάνδρα Ανδρέου, αλλά και κοσμήματα της άνοιξης με μέλισσες και πεταλούδες, από την Tiara είναι μερικά από αυτά. Εκεί υπάρχουν ακόμη, μουσικά CD, συλλεκτικά βινύλια, λογοτεχνικά βιβλία και παραμύθια, παιχνίδια, γλυπτά διακοσμητικά, τσάντες και χρηστικά αντικείμενα, όπως τα απαραίτητα αλλά πάντα κομψά pendant glasses.

ethino_theatro_keria

Εθνικό Θέατρο

Στο Εθνικό Θέατρο θα βρείτε λαμπάδες από αρωματικά κεριά σε πολλά χρώματα και σχέδια και μάλιστα σε χαμηλές τιμές, αλλά και πολλά ακόμα μοναδικά αντικείμενα, δώρα και αναμνηστικά.

Το Cycladic Shop κάνει πάντα τη διαφορά με μοναδικά δώρα εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Κεραμικά αυγά, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, χρηστικά και διακοσμητικά σκεύη, παιχνίδια και κοσμήματα, προσφέρουν πολλαπλές επιλογές δώρων για τις ημέρες του Πάσχα.


Ίδρυμα Γουλανδρή


Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι μπορεί κάποιος να βρει πασχαλινά δώρα και λαμπάδες εμπνευσμένα από τη συλλογή του ιδρύματος. Ξεχωρίζουν οι πασχαλινή λαμπάδα «Χορεύτρια», εμπνευσμένη από το γλυπτό του Edgar Degas «Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών», που υπάρχει σε διάφορα χρώματα και ένας πανέμορφος επιτραπέζιος κόκορας από αλουμίνιο εμπνευσμένος από τη συλλογή του ιδρύματος.

idryma_theoxaraki_aygo


Το e-shop του Μουσείου Μπενάκη έχει ιδιαίτερα καλαίσθητα δώρα. Όποιος το επισκεφθεί θα μπορέσει να βρει πολλά σχέδια σε λαμπάδες – έργα τέχνης, αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα και ιδιαίτερα κοσμήματα από σχεδιαστές Έλληνες και ξένους. Πασχαλινές λαμπάδες μπορεί κάποιος να βρει και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διακοσμημένες με ασημένια και επάργυρα αντίγραφα από τις συλλογές του, αλλά και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου δεσπόζουν εντυπωσιακά, πασχαλινά αντικείμενα του art shop του.