Φουλ οι μηχανές της Ν.Δ. στην Κεντρική Μακεδονία

Στην Πολίχνη, όπου µίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε η προθέρµανση, τώρα δόθηκε και η κανονική εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου για τη Ν.∆. Θεσσαλονίκης. ∆ιά της παρουσίας του Νίκου ∆ένδια.

Ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, ο οποίος τη ∆ευτέρα ορίστηκε υπεύθυνος υπουργός του προεκλογικού αγώνα της Ν.∆. για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, έπιασε ήδη δουλειά. Χθες, Παρασκευή, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και το απόγευµα ήταν προγραµµατισµένο να προεδρεύσει σε µεγάλη σύσκεψη της Ν.∆. Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της «γαλάζιας» ∆ιοικούσας Θεσσαλονίκης, µε θέµα την πορεία προς τις ευρωεκλογές, παρουσία βουλευτών, δηµάρχων, υποψήφιων βουλευτών και µελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., που δραστηριοποιούνται στους οκτώ νοµούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιλογή του Νίκου ∆ένδια ως υπεύθυνου υπουργού για τον προεκλογικό αγώνα ικανοποίησε τα στελέχη (σ.σ.: ο υπουργός Εθνικής Αµυνας και ο Μάκης Βορίδης ήταν οι δύο υπουργοί που ήθελαν οι κοµµατικοί), καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θεωρείται κοµβική για την έκβαση του προεκλογικού αγώνα της Ν.∆. Εδώ οι δεξιές απώλειες που καταγράφονται αυτήν τη στιγµή είναι σηµαντικές, ενώ και τα δύο δεξιά κόµµατα, δηλαδή η Ελληνική Λύση και η «Νίκη», ήδη από τις εθνικές εκλογές του περασµένου Ιουνίου, είχαν συγκεντρώσει πολύ υψηλά νούµερα.
Το φουλ προεκλογικό πρόγραµµα θα τρέξει µετά την Κυριακή του Θωµά, αλλά κρίσιµες θεωρούνται και οι ηµέρες του Πάσχα, όταν όλοι οι βουλευτές θα είναι στις εκλογικές τους περιφέρειες και το «ψήσιµο» προς τη µεριά των ψηφοφόρων θα ξεκινήσει. Ιδιαίτερα προς αυτούς που, όπως λένε τα «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη, «κοιτούν προς τα δεξιά». Ηδη τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ∆ιοικούσας της Ν.∆. Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν τις επισκέψεις σε κοινωνικές οµάδες που είναι κρίσιµες, όπως οι ένστολοι, ενώ τις ηµέρες των εορτών του Πάσχα οι δράσεις του κόµµατος θα αφορούν κυρίως φιλανθρωπικές κινήσεις και δράσεις αλληλεγγύης.

Θα υπάρξει ευρωβουλευτής από τη Θεσσαλονίκη που θα χαµογελάσει το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου;



Καλή χημεία

Σε καλό κλίµα και για πολλή ώρα τα είπαν πριν από µερικές ηµέρες ο βουλευτής της Ν.∆. ∆. Γκολιδάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας. Η καλή χηµεία υπάρχει από παλιά, ενώ οι σχέσεις τους παραµένουν ζεστές και σήµερα. Με τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη και που χρηµατοδοτούνται από την Περιφέρεια να αποτελούν τα βασικό θέµα στις σχετικές συζητήσεις. Ακόµα, τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τον Αρη.

Απώλεια για τον πολιτισµό της πόλης ήταν ο θάνατος του ρόκερ Αλέξανδρου Πέρρου. Μέλος πολλών συγκροτηµάτων, αποτέλεσε µορφή στη rock ’n’ roll σκηνή της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι θα τον θυµούνται µε το James Dean στυλ του και για τη µεγάλη του αγάπη στη µουσική.


Μεγάλο το βάρος

Τριήµερο στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης. Είδε δηµάρχους, συνάντησε κοµµατικά στελέχη, έκανε επαφές µε δηµοσιογράφους και είδε πολλούς ανθρώπους της πόλης. Πάντως, το βάρος να είναι ο µοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νοµό Θεσσαλονίκης είναι µεγάλο. Και κάτι µας λέει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χαρεί πολύ, αν η ανακατανοµή των εδρών που πιθανώς να συµβεί µε τους «Σπαρτιάτες» αναδείξει τον Θ. Γλαβίνα σε βουλευτή στη Β’ Θεσσαλονίκης…

Καλή μεταγραφή

Μια καλή µεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης και παλιό παπανδρεϊκό Γιώργο Αρβανιτίδη, που ορίστηκε διευθυντής των ∆ηµοκρατών µε απόφαση του Πολιτικού Συµβουλίου του κόµµατος. Πολιτικός µε µεγάλη εµπειρία, καθώς έχει περάσει και από την Αυτοδιοίκηση ως πρώην δήµαρχος Εχεδώρου, αλλά και από τη Βουλή, όπου διετέλεσε για χρόνια βουλευτής.

Ελληνικό Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα θα κάνει φέτος ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Ελληνας επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κοµισιόν βρίσκεται αυτές τις ηµέρες στη Θεσσαλονίκη για να δει τη µητέρα του, ενώ, τηρώντας τις παραδόσεις, θα ψήσει το πασχαλινό αρνάκι στη Φούρκα της Χαλκιδικής. Εκεί, αγναντεύοντας τη θάλασσα, ίσως µαντέψει καλύτερα τις σκέψεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα µελλούµενα και για τον επόµενο Ελληνα επίτροπο.

Γυναικεία υπόθεση

Ενας σχετικός χαµός γίνεται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος βουλευτής θα στηρίξει ποιον ευρωβουλευτή. Ηδη οι πρώτες αρχικές συµµαχίες έχουν γίνει, µε το µεγάλο ερώτηµα να είναι ποιον (ή µάλλον ποια) θα στηρίξουν η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ράνια Θρασκιά: τη ∆ώρα Αυγέρη ή τη ∆ώρα Τσαµπάζη;

Χαμόγελα

Συγκρατηµένα χαµόγελα από τον υφυπουργό Υποδοµών, Νίκο Ταχιάο, στο άκουσµα της απορριπτικής απόφασης του ΣτΕ για την αίτηση αναστολής των έργων του fl yover, που κατέθεσαν οµάδες κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες αναµένεται να ξεκινήσουν άµεσα, έτσι ώστε να µη χαθεί χρόνος για το έργο, που µπορεί στην αρχή να ταλαιπώρησε την πόλη, αλλά σιγά-σιγά η κυβέρνηση έπεσε κυριολεκτικά όλη επάνω του και προχώρησε σε ενέργειες που βελτίωσαν την κατάσταση σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό.

«Ηρθε ο καιρός»…

Σλόγκαν σχετικό µε τον καιρό βρήκε ο γνωστός µετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που λέει κάθε µέρα τις προβλέψεις του στην ΕΡΤ-3 και είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το ΠΑΣΟΚ. Περιλαµβάνει τη φωτογραφία του και το παιχνιδιάρικο σύνθηµα «Ηρθε ο καιρός».