Ο Λουίς ντε λα Φουέντε ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ισπανίας τον Δεκέμβριο του 2022 μετά την αποχώρηση του Λουίς Ενρίκε και τον αποκλεισμό της "φούρια ρόχα" από το Μαρόκο στο Μουντιάλ του Κατάρ ενώ υπό τις οδηγίες του οδήγησε τους Ισπανούς στην κατάκτηση του Nations League τον περασμένο Ιούνιο. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε επέκταση συνεργασίας και έτσι ο Ισπανός προπονητής θα παραμείνει στον πάγκο έως το 2026.

Ανανέωσε με τον Ντε λα Φουέντε η Εθνική Ισπανίας έως το 2026

Η Εθνική Ισπανίας ούσα απόλυτα ευχαριστημένη από την παρουσία του Λουίς ντε λα Φουέντε στην ομάδα την οποία και οδήγησε στην κατάκτηση του Nations League αποφάσισε έπειτα από εισήγηση του τεχνικού της διευθυντή, Αλμπέρτο Λούκε, να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Ισπανό τεχνικό, με την Επιτροπή Διαχείρισης της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) να την κάνει αποδεκτή και τον προπονητή να βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2026.


Έτσι, ο Ντε λα Φουέντε θα καθοδηγήσει την εθνική Ισπανίας τόσο στο επικείμενο Euro 2024 όπου θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Γερμανία, Κροατία και Αλβανία όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026. "Αυτό θα επιτρέψει την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι το 2026, έτος κατά το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Επιτροπή Διαχείρισης θεωρεί ότι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντε Λα Φουέντε είναι ένα απαραίτητο βήμα για την εθνική ομάδα και για τον θεσμό που διευθύνει το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, παρέχοντας σταθερότητα στην εθνική ομάδα εν όψει της προετοιμασίας για το Euro, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Διαχείρησης της RFEF.