Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, αλλά το απίστευτο σερί παιχνιδιών του Αλέξανδρου Καλογέρη στη Super League 2 με τον Απόλλωνα Πόντου δεν σταμάτησε επειδή ο ίδιος απουσίασε σε κάποιο παιχνίδι, αλλά διότι η ομάδα της Καλαμαριάς υποβιβάστηκε! Επίσης, δεν… σταμάτησε καν, μια και όπως λέει ο 38χρονος αμυντικός μέσος στο parapolitika.gr, "πολύ δύσκολα θα μείνω πια στον Απόλλωνα, αφού θέλω να ψάξω να βρω ομάδα της Super League 2 εδώ κοντά".

Το "εδώ κοντά" συμβολίζει τη Θεσσαλονίκη, που είναι ο τόπος κατοικίας ενός ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει χάσει λεπτό στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της ομάδας του εδώ και τρεις σεζόν. Μάλιστα, έχει σπάσει το… κοντέρ, αφού "για μία συμμετοχή, που είχα συμπληρώσει κάρτες και έπρεπε να εκτίνω ποινή, θα είχα τέσσερις συνεχόμενες σεζόν".

Super League 2: Ποιος είναι το... ταίρι του Αλέξανδρου Καλογέρη


Τρομερό κατόρθωμα, που όμοιό του δεν έχει καταγραφεί, αφού ο αμέσως προηγούμενος… βιονικός της Β’ Εθνικής, Νίκος Χαραλάμπους, μπορεί να έχει κάνει κάτι ακόμα πιο δύσκολο με τη φανέλα του Εδεσσαϊκού, καθώς δεν έχασε παιχνίδι για τρεις διαδοχικές περιόδους τη δεκαετία του ’80 ενώ τα ματς που έδιναν οι ομάδες ήταν 38, ωστόσο είχε και παιχνίδια που βγήκε ως αλλαγή.

Ο Καλογέρης, από τη μεριά του, έχει παίξει στη σειρά 81 παιχνίδια στη Super League 2 και άλλα τέσσερα στο Κύπελλο, τρία εκ των οποίων έφτασαν τα 120 λεπτά. Ο χρόνος υπολογίζεται σε 8.010 λεπτά, αλλά αυτό θα ίσχυε μόνο αν το παιχνίδι θα κρατούσε 90.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxliuv1vu2ah)




Το κάνει, δε, στα 38 και μάλιστα σε… κατσικοχώραφα ανά περιπτώσεις, αν και, όπως λέει, "στον Απόλλωνα Πόντου μπορεί να έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά από ιατρικό τιμ δεν πάσχουμε. Ο κύριος Ελευθεριάδης και η οικογένειά του έχουν κάνει άψογη δουλειά μαζί μου". Άψογη δουλειά σημαίνει ότι "υπήρχαν κάτι ματς που υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να μην αγωνιζόμουν". Το πιο σοβαρό σκηνικό που θυμάται από αυτήν την τριετία, είναι "ένα ματς με τον Ηρακλή. Ξύπνησα το πρωί και πονούσε αφόρητα η μέση μου, αλλά με ενέσεις και κουτσά στραβά το βγάλαμε".

Αυτό δεν συνέβη για να διατηρηθεί το σερί, αλλά διότι "είμαι εγωιστής και θέλω να παίζω", ενώ η ομάδα του τον χρειαζόταν: "Ούτε καν το σκεφτόμουν, ήξερα ότι είχα παίξει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, βέβαια, αλλά ήμασταν μπες ψυχή βγες ψυχή".

Μάλιστα, «το έμαθα κατά λάθος» το ρεκόρ, αφού οι νεότεροι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα τον πείραζαν στο πούλμαν της ομάδας («θα αφήσεις κάνα νεότερο να παίξει;») και ο ίδιος μιλούσε με τον Δημήτρη Τσακίρη, που κρατάει στατιστικά. Τον ρώτησε για το πόσα διαδοχικά παιχνίδια έχει παίξει και έτσι έμαθε το τρομερό ρεκόρ που έχει κάνει, αν και «δεν το χαίρομαι όσο θα ήθελα», όπως σχολίασε για τον υποβιβασμό της ομάδας του.

Super League 2: "Άλλη μια χρονιά και… βλέπουμε"



Ο Καλογέρης υπήρξε ποδοσφαιριστής της Super League "και στη Βέροια (2012-13) και στον Παναιτωλικό (2013-14, 2014-15)", ενώ έκανε ένα εξάμηνο ενδιαμέσως στην Κύπρο, με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Αφού έπαιξε το δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15 και την περίοδο 2015-16 με τον Άρη στη Γ’ Εθνική, έφτασε στον Απόλλωνα Πόντου, ένα κεφάλαιο το οποίο πιθανώς έκλεισε για τον ίδιο.

Πάντως, τόνισε πως δεν έχει αισθανθεί τρομερές αλλαγές στο σώμα του όσο περνούν τα χρόνια, ενώ τον τελευταίο μήνα "παίζαμε κάθε Τετάρτη και Κυριακή συνεχόμενα. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μια διαχείριση στις προπονήσεις, οπότε δίναμε προτεραιότητα να είμαστε καλά την Κυριακή".

Για τον ίδιο το ποδόσφαιρο ήταν πάντα ένα πάθος, αλλά "τα τελευταία χρόνια το απολαμβάνω πιο πολύ. Άλλαξα και θέση, ήμουν κεντρικός μέσος και γύρισα πιο πίσω, τώρα είμαι αμυντικός μέσος, οπότε τρέχω λιγότερο. Η ταλαιπωρία που νιώθω τώρα είναι πολύ λιγότερη από εκείνη που αισθανόμουν παλιότερα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-bsd4vm81q0dt)




Τον Απόλλωνα, πάντως, "τον αγαπάω, είναι μέσα στην καρδιά μου. Είμαι εδώ από τα ξεκινήματα, έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια. Δεν έχουμε γήπεδο να παίζουμε και, κυριολεκτικά σου μιλάω, έχουν υπάρξει περιπτώσεις που δεν ξέραμε αν θα κατεβαίναμε σε παιχνίδια. Μία χρονιά κατεβήκαμε δύο μεγάλοι με την Κ19 για να παίξουμε ματς, αφού ήδη δεν είχαμε κατέβει σε δύο παιχνίδια και αν χρεωνόμαστε και τρίτη απουσία, θα αποβαλλόμασταν".

Όπως και να ‘χει, ο Αλέξανδρος Καλογέρης έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Super League 2, αν και ο ίδιος εκπλήσσεται επειδή "το πρωτάθλημα τελείωσε όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν είναι συχνό και ελπίζω να συνεχιστεί. Επίσης, θα ήθελα να γίνει ξανά ένας όμιλος, να γίνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, αφού με τους δύο ομίλους δεν είναι".