Η Μαρία Σάκκαρη (Νο9) μετά το... σοκ που είχε βγεί από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, επανήλθε δυναμικά, δείχνει πως κάνει βήματα μπροστά και έχει βρει ξανά τον καλό της εαυτό. Παρά τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά του Miami Open από την Έλενα Ριμπάκινα μετά από μια "μονομαχία" σχεδόν τριών ωρών, η Ελληνίδα τενίστρια ανέβηκε δυο θέσεις στο WTA ranking και έτσι από την προσεχή Δευτέρα (01/04) θα βρίσκεται στο Νο7.

Ανεβαίνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη

Σκαμπανεβάσματα έχει η φετινή χρονιά για τη Μαρία Σάκκαρη. Τον Φεβρουάριο βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας για πρώτη φορά μετά από τον Σεπτέμβριο του 2021. Από το Νο11, βρίσκεται πλέον στο Νο9 ενώ τη Δευτέρα (01/04) έρχονται τα ακόμη πιο... θετικά αφού παρά τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση του Miami Open θα βρεθεί στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.


Η ήττα-αποκλεισμός της Ελληνίδας της κόστισε την παρουσία της στα ημιτελικά, παρ' όλα αυτά ανέβηκε δυο θέσεις στο WTA ranking όπου και φιλοδοξεί να επιστρέψει ξανά στο Top 5. Υπενθυμίζεται ότι η Σάκκαρη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ από την Έλενα Ριμπάκινα σ' ένα ματς που διήρκησε 2 ώρες και 48 λεπτά.