Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η ομάδα που θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, μετά την επιβλητική νίκη της, 113-85, στο Βελιγράδι επί της Μπασκόνια, για το παιχνίδι των play-in της Euroleague μεταξύ των ομάδων 7-8. Οι Ισραηλινοί ήταν κραταιοί και προηγήθηκαν 28-15 στην πρώτη περίοδο, φτάνοντας άνετα στην επικράτηση. 

Εκπληκτικός ήταν ο Λορέντζο Μπράουν, που σκόραρε κατά βούληση έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, με 7 στα 8 τρίποντα. Ο Μπράουν δεν σούταρε βολή. Ο Γουέιν Μπάλντουιν επίσης ήταν θαυμάσιος, τελειώνοντας με 26 πόντους και 11 στα 17 σουτ εντός πεδιάς. Μπάλντουιν και Κέντρικ Ναν, που κοντραρίστηκαν στα social media, θα τα πουν... mano a mano. 

Το παιχνίδι θύμιζε όντως Μακάμπι, αφού ήταν run n gun, με τους Βάσκους να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν. Η Μπασκόνια θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Αναντολού Εφές-Βίρτους Μπολόνια. 


Euroleague: Η Μακάμπι φέρνει μυρωδιά Final 4 στον Παναθηναϊκό 

Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντική παράδοση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συναντήθηκαν σε τρία διαδοχικά Final 4, από το 2000 έως το 2002. Οι "πράσινοι" νίκησαν στον τελικό της Θεσσαλονίκης το 2000 και τον ημιτελικό της Μπολόνια το 2002. Με τη σειρά τους, οι Ισραηλινοί νίκησαν το 2001 στον τελικό της Σουπρολίγκα της FIBA. 

To 2005 οι δύο ομάδες έπαιξαν στον ημιτελικό του Final 4 της Μόσχας, με η Μακάμπι να νικά τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" πήραν την εκδίκησή τους στον τελικό του 2011 στη Βαρκελώνη, όταν νίκησαν την ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη 78-70 στον τελικό της Euroleague. Η τελευταία φορά που αντάμωσαν οι δύο ομάδες ήταν στη συγκλονιστική σειρά των προημιτελικών τη σεζόν 2011-12. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 86-85 στο πέμπτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και έφτασαν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. 

Από τότε, δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε σειρά νικών ή νοκ άουτ παιχνίδι.