Ακόμα δύο συναρπαστικοί, από άκρου εις άκρον, προημιτελικοί Champions League έγιναν το βράδυ της Τρίτης, 16 Απριλίου. Από αυτούς βγήκαν οι πρώτες δύο ομάδες των ημιτελικών που, οπωσδήποτε, μετά τα πρώτα παιχνίδια, δεν ήταν εκείνοι που αναμένονταν. Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέτρεψε σε ένα παιχνίδι που η Μπαρτσελόνα έπαιζε με 10 παίκτες από το 29', το 3-2 που ηττήθηκε στο Παρίσι, νίκησε 4-1 την ομάδα του Τσάβι και προκρίθηκε στα ημιτελικά. 

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, από την άλλη, βρισκόταν στα σκοινιά από το 49', όταν η Ατλέτικο βρήκε σκορ πρόκρισης επιστρέφοντας από το 2-0 με το οποίο υστερούσε, αλλά βρήκε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά και έγινε εκείνη που προκρίθηκε, για πρώτη φορά από το 2013, στα ημιτελικά της πρώτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Απέναντί της θα βρει την Παρί. 



Champions League: Καταδίκη η φάση του Αραούχο 


Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το δεύτερο προημιτελικό όπως τελείωσε τον πρώτο: με γκολ. Ο Λαμίν Γιαμάλ χόρεψε από την αριστερή πλευρά και έβγαλε πάσα πάρε βάλε στον Ραφίνια, που έκανε το 1-0 μόλις στο 12'. 

Η φάση που καταδίκασε τους Καταλανούς έγινε στο 28'. Ο Μπαρκόλα εφόρμησε προς την περιοχή και ο Αραούχο τον ανέτρεψε. Η ατυχία του Ουρουγουανού αμυντικού ήταν πως η παράβαση έγινε... εκτός περιοχής. Ο διαιτητής τον απέβαλε ακριβώς διότι η παράβαση δεν ήταν πέναλτι. Ο Ντεμπελέ δεν σκόραρε με φάουλ, αλλά το κράτησε για λίγο αργότερα. Βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι της Μπαρτσελόνα και ισοφάρισε πολύ γρήγορα, στο 40'. 

Η Παρί είχε πάρει τον έλεγχο, καθώς η νεαρή ομάδα του Τσάβι βρισκόταν σε ειδική συνθήκη. Ο Βιτίνια, που σκόραρε και στο πρώτο παιχνίδι, το ξανάκανε σχεδόν στο ίδιο λεπτό (τότε στο 58', τώρα στο 54'), με σουτ έξω από την περιοχή. 

Τα νεύρα του Τσάβι φάνηκαν όταν κλώτσησε, στο 56', έναν πάγκο λίγο έξω από τον αγωνιστικό χώρο, και αποβλήθηκε. Η Παρί έψαχνε το γκολ της πρόκρισης, αλλά η Μπαρτσελόνα της το προσέφερε. 

Ένα ηλίθιο μαρκάρισμα του Ζοάο Κανσέλο πάνω στον Ντεμπελέ στο 60', έστειλε τον Εμπαπέ στο σημείο του πέναλτι. Ο Γάλλος στράικερ σούταρε εκεί που πάντα σουτάρει, δηλαδή στα αριστερά του, ο Τερ Στέγκεν έπεσε σε εκείνη την πλευρά, αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό. Στο 61' η Παρί πήρε σκορ πρόκρισης και δεν το απεμπόλησε. 

Η Μπαρτσελόνα έχασε ευκαιρίες, με πιο σημαντική του Λεβαντόφσκι στο 88'. Λίγο αργότερα, ο Τερ Στέγκεν έκανε διπλή επέμβαση, αλλά ο Εμπαπέ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε και το δεύτερο. Κοίταζε τους φίλους της Μπαρτσελόνα, και στις δύο περιπτώσεις, σαν να τους έδειχνε ότι από τούδε και στο εξής έχουν μπλέξει, μια και από τη σεζόν 2024-25 θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Champions League: Η Ντόρτμουντ δεν μάσησε

"Νοχ άιντς". Ο Κελ, ύστερα από την κεφαλιά του Φούλκρουγκ στο 71', δεν πανηγύρισε μόνο το γκολ που έβαλε την Ντόρτμουντ σε τροχιά πρόκρισης, αλλά ζητούσε επιτακτικά την ίδια την πρόκριση. "Ακόμα ένα", σημαίνει στα ελληνικά. 

Η Μπορούσια προηγήθηκε 2-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, με Μπραντ στο 34' και Μάατσεν στο 39', όμως, μία φάση με προβολή του Χούμελς προς την εστία της ομάδας του, στη φάση του 49' που σημειώθηκε αυτογκόλ, έβαλε την Ατλέτικο ξανά στο κόλπο. 

Οι "κολτσονέρος" ισοφάρισαν -και είχαν στο τσεπάκι την πρόκριση- στο 64', όταν ο Άνχελ Κορέια, ύστερα από διπλή επέμβαση του Κόμπελ, σκόραρε για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. 

Ωστόσο, ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ και ο Ζάμπιτσερ, στο 74', με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, χάρισε την πρόκριση στους "κιτρινόμαυρους".