Το Euro 2024 στη Γερμανία πρόκειται να κάνει “σέντρα” στις 14 Ιουνίου με την αναμέτρηση Γερμανία – Σκωτία και η Αγγλία, η Σκωτία και γενικά οι περισσότερες ομάδες πιέζουν την UEFA να κάνει μια σημαντική γι’ αυτές αλλαγή. Στο Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία ισχύει ότι σε προηγούμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν μια εβδομάδα πριν από την έναρξη τα ρόστερ τους. Εν προκειμένω, η δήλωση πρέπει να γίνει στις 7 Ιουνίου.

Η ιστοσελίδα goal.com ανέφερε ότι για το Euro 2024 της Γερμανίας, η Αγγλία και η Σκωτία βρίσκονται πίσω από τις εκκλήσεις για παράταση για την ανακοίνωσης της ομάδας. Η UEFA θα πάρει σύντομα τις αποφάσεις της για το Euro 2024.

Το Euro 2024 περιμένει λίστες και οι ομάδες παράταση

Σύμφωνα με το Sky Sports, αρκετές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προθεσμία τα μεσάνυχτα –ώρα Αγγλίας- της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, για την υποβολή των τελικών λιστών ενόψει του Euro 2024. Αλλά γιατί είναι αναστατωμένες οι ομάδες με την 7η Ιουνίου.

UEFA EURO 2024 logo launched!

Τα σχετικά αιτήματα που έχουν φτάσει στην UEFA επισημαίνουν με τον τελευταίο γύρο των φιλικών να ολοκληρώνεται μόλις δύο ώρες πριν από την τελική ημερομηνία υποβολής, θα υπάρχει πολύ λίγος χρόνος οι προπονητές και οι Ομοσπονδίες να τροποποιήσουν τις ομάδες τους εάν κάποιος παίκτης τραυματιστεί.

Η Αγγλία και η Σκωτία είναι μεταξύ εκείνων που πιέζουν για καθυστέρηση καθώς. Οι μεν Άγγλοι αντιμετωπίζουν την Ισλανδία, οι δε Σκωτσέζοι τη Φιλανδία. Είναι τα δύο από τα τρία φιλικά εκείνης της ημέρα που αρχίζουν στις 19.45 (ώρα Αγγλίας) και περίπου δύο ώρες μετά τη λήξη λήγει η προθεσμία για τις λίστες. Στο ίδιο “τσουβάλι” βάλτε και τη Γερμανία που την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την Ελλάδα.  

To Euro 2024 και τα "ώτα μη ακουόντων" της UEFA

Σύμφωνα με Sky Sports είναι μάλλον απίθανο η UEFA να μετακινήσει την προθεσμία, καθώς οι κανονισμοί της ορίζουν ρητά ότι οι τελικές ομάδες πρέπει να ροστικοποιηθούν επτά ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2024 με την οικοδέσποινα Γερμανία να αντιμετωπίζει τη Σκωτία στο εναρκτήριο ματς της 14ης Ιουνίου.

EURO 2024 | 100 Days To Go | Ronaldo, Van Basten, Panenka...

Η Αγγλία θα αρχίσει την εκστρατεία της για το Euro 2024, στη Γερμανία, απέναντι στη Σερβία στις 16 Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και Σκωτία και Αγγλία φωνασκούν εις ώτα μη ακουόντων.