Το... τοπίο των προημιτελικών του Europa League ξεκαθάρισε, με τα ημιτελικά να είναι έτοιμα για σπουδαίες "μάχες". Βέβαια, θα λείπει η Λίβερπουλ η οποία αν και "πάλεψε" δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 του πρώτου ματς με την Αταλάντα και με την... στην Ιταλία ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό της ταξίδι στους "8". Η Ρόμα σε μια επίδειξη δύναμης απέδειξε ποιος είναι το... αφεντικό κόντρα στην απογοητευτική Μίλαν και με 2-1 στο "Ολίμπικο" πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά, κάτι που έκανε και η πρωταθλήτρια της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Αν και οι πρωταθλητές Γερμανίας τα βρήκαν... σκούρα κόντρα στην Γουέστ Χαμ η οποία προηγήθηκε από νωρίς, εντέλει ισοφάρισαν στο 89' και πέρα από το πρωτάθλημα θέλουν να... συνοδεύσουν τις επιτυχίες και με έναν ευρωπαϊκό τίτλο αφού μπορούν να πετύχουν μέχρι και το... τρεμπλ από τη στιγμή που βρίσκονται και στον τελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα αυτό ήταν το 44ο (!) ματς σε όλες της διοργανώσεις που παραμένουν αήττητοι. Μαρσέιγ και Μπενφίκα δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια (προηγήθηκε με 1-0 η ομάδα της Μασσαλίας), ούτε στην παράταση αλλά στην διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου... χαμογέλασαν οι Γάλλοι με 4-2. Ρόμα - Λεβερκούζεν και Αταλάντα - Μαρσέιγ τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Αταλάντα - Λίβερπουλ 0-1: Τα έδωσαν όλα αλλά αποχαιρέτησαν το Europa League οι "Reds"

Tι και αν η Λίβερπουλ... άγχωσε την Αταλάντα με γρήγορο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό, εντέλει όσο και αν "πάλεψε" μέχρι τέλους, "πλήρωσε" το βαρύ 3-0 του πρώτα αγώνα στο "'Ανφιλντ" και με τη νίκη της με 1-0 που στην ουσία δεν είχε κανένα όφελος, ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό της ταξίδι στα προημιτελικά του Europa League στο Μπέργκαμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0njyyc9jxbt)
Η Λίβερπουλ έψαχνε ένα γκολ από νωρίς στο ματς προκειμένου να κάνει τα πάντα για να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα και μπει από... νωρίς στο κόλπο πρόκρισης έχοντας να ανέβει ένα... βουνό. Κατάφερε να σκοράρει νωρίς καθώς μπήκε δυνατά στο ματς, κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ρουγκέρι σε σέντρα του Άρνολτ, το οποίο μετουσίωσε στη συνέχεια σε γκολ από τα 11 βήματα ο Σαλάχ που έγραψε το 0-1. Mάλιστα στο 39', ο Αιγύπτιος φορ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2 αστοχώντας σε τετ-α-τετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nhmwhb9bv5)
Στη συνέχεια, όσο και αν προσπάθησαν να βρουν ξανά δίχτυα οι "Reds" που πίεζαν ασφυκτικά, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι με αποτέλεσμα να αρκεστούν στο 0-1 και να μείνουν εκτός από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nk52zv3o1t)

Ρόμα - Μίλαν 2-1: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και... φουλ για ημιτελικά

Η Ρόμα θριάμβευσε ξανά και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κόντρα στην Μίλαν αφού μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, έβγαλε την ανωτερότητα της και στον επαναληπτικό όπου δίχως να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνδιού πήρε... σβηστή νίκη με 2-1 και... πέταξε για τα ημιτελικά του Europa League όντας και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Μείωσαν στο 86' αλλά ήταν πολύ... αργά για τους "ροσονέρι".

O παίκτης που χάρισε τη νίκη στη Ρόμα στο πρώτο ματς στο Μιλάνο ήταν και αυτός που άνοιξε λογαριασμό στο ματς ανεβάζοντας τη διαφορά στα δυο γκολ. Στο 12ο λεπτό, ο Πελεγκρίνο εξαπέλυσε φοβερό σουτ εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε στο δοκάρι όμως ο Μαντσίνι πήρε το ριμπάουντ και έστειλ τη μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nhxg2kuuvl)
Σαφώς ανώτεροι οι Ρωμαίοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πιο απειλητικοί, διπλασίασσαν τα τέρματα τους στο 23ο λεπτό με τον Ντιμπάλα ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0 και έδωσε στην ομάδα του ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενώ είχε προηγηθεί καταπληκτική ατομική ενέργεια του Λουκάκου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ni4cri4wup)
Η Ρόμα αν και είχε "καθαρίσει" λίγο-πολύ τη δουλειά, είδε τις ισορροπίες να αλλάζουν στο 32ο λεπτό καθώς έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω σκληρού και αψυολόγητου μαρκαρίσματος του Τσελικ πάνω στον Λεάο και έτσι άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα στο παιχνίδι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nidhia3th5)
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία, έπαιζαν "σβηστά" και το μόνο που κατάφερε η Μίλαν ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 86' με κεφαλιά του Γκάμπια έπειτα από ωραία σέντρα του Λεάο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nk9q0o0qcx)

Γουεστ Χαμ - Λεβερκούζεν 1-1: Την άγχωσε αλλά δεν την... λύγισε, στους "4" η πρωταθλήτρια Γερμανίας

Της έβαζε δύσκολα, την αιφνιδίασε, την πίεσε όμως δεν κατάφερε να την "λυγίσει". Η Γουεστ Χαμ αν και δυσκόλεψε την Μπάγερ Λεβερκούζεν ανοίγοντας από νωρίς λογαριασμό στο ματς, δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ που θα οδηγούσε στην παράταση ενώ η πρωταθλήτρια Γερμανίας ισοφάρισε στο 89' σε 1-1 με τον Φρίμπονγκ και έτσι η ομάδα του Αλόνσο "σφράγισε" την πρόκριση στα ημιτελικά και στοχεύει σε μια ακόμα κούπα ενώ παρέμεινε αήτητη για 44 (!) ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nk205llsd5)
Η Γουεστ Χαμ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχε μόλις στο 13ο λεπτό όταν ο Μπόουεν έβγαλε σέντρα και ο Αντόνιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και μείωσε τη διαφορά τερμάτων στο ένα γκολ από... νωρίς ενώ στο 24ο λεπτό οι Άγγλοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μπόουεν το οποίο απέκρουσε σωτήρια με το πόδι ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nhugcta7t5)
Αν και η Γουεστ Χαμ πίεζε, ήταν απειλητική και κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης δεν κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά δίχτυα ενώ είδε τους Γερμανούς να της... σβήσουν τα όνειρα για παράταση στο 89' με τον Φρίμπονγκ ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε στον Ογκμπόνα και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nk205zu2ht)

Μαρσέιγ - Μπενφίκα 1-0 (4-2 πεν): Νικητές στη ρώσικη ρουλέτα οι Γάλλοι

Έπειτα από ματς... θρίλερ στο "Βελοντρόμ", η Μαρσέιγ κατάφερε να βρει το γκολ "λύτρωσης" στο 79ο λεπτό (1-0) που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση κόντρα στην Μπενφίκα, εκεί όπου κάποια από τις δυο ομάδες κατάφερε να βρει το "χρυσό" γκολ πρόκρισης με αποτέλεσμα να κριθεί η πρόκρισ στα πέναλτι και να "χαμογελάσουν" οι Γάλλοι με 4-2. Δοκάρι για Ντι Μαρία, απέκρουσε πέναλτι ο Λόπεθ.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δυο ομάδες να μην φτάνουν σε κάποια μεγάλη φάση και κοντά στο γκολ. Η Μαρσέιγ που ήταν με την... πλάτη στον τείχο πίεζε όμως η Μπενφίκα έκλεινε καλά τους χώρους. Παρ' ολα αυτά, η πίεση των Γάλλων απέδωσε καρπούς στο 79ο λεπτό όταν και ο Μουμμπάνια έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Ομπαμεγιάνγκ σκοράροντας για το 1-0 το οποίο πανηγυρίστηκε αρκετά έντονα και οδήγησε το ματς στην παράταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0njkd8u4d9t)
Στην παράταση, ο Λόπεθ είχε σωτήρια απόκρουση στο 98' σε κεφαλιά του Ντι Μαρία ενώ οι δυο ομάδες αν και απειλούσαν και είχαν τις στιγμές τους δεν κατάφεραν να "καθαρίσουν" τη δουλειά με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην... ρώσικη ρουλέτα. Εκεί, ο Άνχελ Ντι Μαρία αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, οι Γάλλοι τα έβαλαν ενώ ο Λόπεθ απέκρουσε πέναλτι του Σίλβα με αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να προκριθεί στα ημιτελικά.