Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε διαβασμένος στην Κωνσταντινούπολη, είδε το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση παρά το γρήγορο γκολ του Καχβετσί στο 11' και στο τέλος είδε τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να υψώνει τείχος στο "Σουκρού Σαράτσογλου" αποκρούοντας τρία πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και πήρε ιστορική νίκη που τον στέλνει στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League εκεί όπου τον περιμένει η Άστον Βίλα. 

Ο Καχβετσί τιμώρησε τον Ποντένσε και έκανε νωρίς το 1-0 για τη Φενέρμπαχτσε

Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με σαφή επιθετική διάθεση. Τα μαρκαρίσματα των ερυθρόλευκων ήταν άκρως πιεστικά, όμως αυτό εμπεριείχε και το αντίστοιχο ρίσκο. Το δίδυμο Φορτούνη - Ποντένσε στα άκρα σήμαινε αυτόματα και λιγότερη ανασταλτική βοήθεια στα ακραία μπακ, ειδικά στην αμυντική μετάβαση. 

Από μια τέτοια φάση προήλθε και το πρώτο γκολ της Φενέρ με τον Καχβετσί να εκμεταλλεύεται τον άπλετο χώρο που βρήκε από τα αριστερά της άμυνας των Πειραιωτών νικώντας τον Τζολάκη για το 1-0 των Τούρκων στο 11'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nhsuwr5p5l)

Δυσκολευόταν να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, εγκλωβισμένοι Φορτούνης και Ποντένσε

Αυτό το γκολ ήταν στην ουσία και η μόνη τελική των Τούρκων στην πρώτη μισή ώρα παιχνιδιού. Η δουλειά των Έσε και Τσικίνιο στον άξονα ήταν εξαιρετική ενώ όσο περνούσε η ώρα ο Ντόη έμπαινε περισσότερο στο πνεύμα του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν στιγμές που κυκλοφορούσαν την μπάλα όμως δεν μπορούσαν να βρουν την απαραίτητη ταχύτητα στην επιθετική τους μετάβαση με τον Φορτούνη να είναι εγκλωβισμένος.

Οι Τούρκοι βρήκαν ακόμη μια αντίστοιχη φάση με τον Καχβετσί όμως ο Τζολάκης απέκρουσε αποτελεσματικά. Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε πλευρές Φορτούνη και Ποντένσε σε μια επιλογή που στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Η μία στιγμή που ο Ποντένσε ξεχάστηκε στην άμυνα, ήταν το σημείο-κλειδί που έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nii2p6h8c9)

Πιο "συντηρητικός" ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Φενέρμπαχτσε και πήγε το παιχνίδι στην παράταση

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Ιμπόρα αντί του Γιόβετιτς θέλοντας αρχικά να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στον Τσικίνιο στην επίθεση και κυρίως να έχει έναν έξτρα παίκτη στον άξονα για να καλύπτει στην άμυνα. Η προσέγγιση των ερυθρόλευκων ήταν αρκετά πιο συντηρητική, με τους Τούρκους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην απειλούν με αξιώσεις την εστία του Τζολάκη, παρ΄όλο που πλησίαζαν την περιοχή του.

Η κίτρινη κάρτα του Ντόη στο 72' σε συνδυασμό με την αλλαγή του Τζέκο με τον πιο κινητικό Μπατσουαγί ήταν αναμφίβολα κάτι που προκαλούσε προβληματισμό στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Οι Τούρκοι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον νεαρό στόπε ο οποίος όμως ήταν προσεκτικός στο μαρκάρισμα στον Τάντιτς και ο Στίλερ δικαιολογημένα δεν τον τιμώρησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0njm0ylkxu1)

Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να κάνουν αρκετά εύκολα λάθη στο χώρο του άξονα όμως ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τον τρόπο να τα εκμεταλλευτεί. Στο 80' οι Πειραιώτες είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Μασούρα να βρίσκει... αεροδιάδρομο στην αντεπίθεση αλλά εν τέλει να σημαδεύει τον Λιβάκοβιτς ο οποίος κράτησε το μηδέν. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού (ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπατσουαγί) με τους ερυθρόλευκους να κρατούν αυτό το 1-0 και να οδηγούν το παιχνίδι στην παράταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0njngbmw4kx) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0njqme1fy3l)

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία στην παράταση με δοκάρι του Ιμπόρα

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης καμία ομάδα δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο τον έλεγχο της μπάλας, όμως και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Λιβάκοβιτς. Μπεκάο και Τζικού έκαναν εξαιρετική δουλειά στον Ελ Κααμπί, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται όμως αναγκαστική αλλαγή στο 102' με τον Σογιουντσού. Αμέσως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με δοκάρι του Ιμπόρα (βρήκε και ο Λιβάκοβιτς) έπειτα από φάουλ του Φορτούνη, με τον Κάρμο να βλέπει στην επαναφορά τον Τζικού να διώχνει την κεφαλιά του πάνω στη γραμμή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nkfsdpx3d5)

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός φαινόταν να πατάει καλύτερα όμως η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτή που βρήκε σημαντική ευκαιρία με τον Τάντιτς να βλέπει πλασέ του να καταλήγει ελάχιστα εκτός εστίας. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι... κράμπες αυξήθηκαν. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ο Ντόη αντίκρισε εν τέλει την δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω άτσαλου μαρκαρίσματος στον... αέρα. Ο Τζολάκης όμως καθάρισε τη φάση και η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι.

Ήρωας στα πέναλτι ο Τζολάκης, χάρισε ιστορική πρόκριση στον Ολυμπιακό!

  • Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση της διαδικασίας και ευστόχησε παρά την σωστή αντίδραση του Λιβάκοβιτς. ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ το πέναλτι του Τάντιτς ο Τζολάκης.
  • Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ευστόχησε ο Μπατσουαγί παρά το άγγιγμα της μπάλας του Τζολάκη.
  • Ευστόχησε ο Όρτα για το 2-1. ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΞΑΝΑ ο Τζολάκης το πέναλτι του Ουντέρ.
  • Ευστόχησε και ο Μασούρας για το 3-1. Μείωσε σε 3-2 ο Τζικού.
  • Δοκάρι και Λιβάκοβιτς σταμάτησαν τον Ρόντινεϊ με την μπάλα να παίζει άσχημο παιχνίδι πάνω στη γραμμή. ΜΥΘΙΚΟΣ ΤΖΟΛΑΚΗΣ με τρίτη απόκρουση στο πέναλτι του Μπονούτσι!

Οι ενδεκάδες:

Φενέρμπαχτσε (Ι. Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σαμουέλ, Μπεκάο (100' Σογιουντσού), Τζίκου, Καντιόγλου, Σιμάνσκι (106' Κρούνιτς), Φρεντ (86' Ζάιτς), Γιουκσέκ (120+2' Μπονούτσι), Καχβετσί (86' Ουντέρ), Τάντιτς, Τζέκο (74' Μπατσουαγί)

Ολυμπιακός (Χ.Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (89' Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109' Όρτα), Γιόβετιτς (46' Ιμπόρα), Φορτούνης (109' Ελ Αραμπί), Ποντένσε (64' Μασούρας), Ελ Κααμπί


4238339
6192809
6192810
6192823
6192881
6192912
6193029
6193047
6193212
6193273
6193276
6193282
6193283
6193286