Η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα της Σανγκάης για τις κατακτακήριες δοκιμές του αγώνα Sprint του Γκραν Πρι της Κίνας και ανακάτεψε την τράπουλα για τα καλά, βγάζοντας εν τέλει κερδισμένο τον Λάντο Νόρις ο οποίος πήρε την άτυπη Pole Position ενόψει του αγώνα Sprint (πρώτου για φέτος στη Formula 1). Ο Βρετανός πιλότος της McLaren μπορεί να είδε αρχικά το χρόνο του να σβήνεται, όμως εν τέλει του επιστράφηκε άμεσα καθώς ήταν φανερό πως δεν απέκτησε κανένα πλεονέκτημα πατώντας εκτός πίστας στην τελευταία στροφή.

Στα... κρύα του λουτρού βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος προφανώς ξέροντας την κατάσταση δεν πίεσε τόσο ώστε να βελτιώσει το χρόνο του παρ' όλο που είχε τα καύσιμα να το κάνει και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Όταν χρειάστηκε να μιλήσει, μίλησε ο Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν μπόρεσε να βρει καθαρό γύρο βλέποντας τον ένα χρόνο μετά τον άλλον να διαγράφεται λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας, ο Σάινθ δεν μπόρεσε να βρει το ιδανικό set up προκειμένου να πιέσει ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ επηρεάστηκε από μια επαφή που είχε στις μπαριέρες στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Οι δύο Sauber (Stake F1 Team) βρέθηκαν στη δεκάδα με τον τοπικό ήρωα, Γκουάνιου Ζου, να εκμεταλλεύεται τις βρόχινες συνθήκες και να πετά εκτός SQ3 τον Τζορτζ Ράσελ ο οποίος δεν είχε κάνει καλό χρόνο στο στεγνό οδόστρωμα και προδόθηκε από το timing της βροχής.