Άνοιξε η αυλαία για τρία σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αναμετρήσεις που παρέτειναν την αγωνία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και τον υποβιβασμό. Στα δυσάρεστα, η τιμωρία-μαμούθ 18 βαθμών στη Φίτεσε λόγω οικονομικών προβλημάτων, που επέφερε τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας ύστερα από 35 χρόνια. Η Γιουβέντους έχασε κι άλλο έδαφος στη σκυταλοδρομία για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Serie A, αφού έχασε βαθμούς στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Χαμός για την... πέμπτη θέση

Πολύτιμο βαθμό για την παραμονή της στη Serie A πήρε η Κάλιαρι, που εξανάγκασε τη Γιουβέντους σε ισοπαλία 2-2 στο "Νταλ Άρα", στο παιχνίδι που άνοιξε την 33η αγωνιστική. Η "Κυρία", μάλιστα, πρέπει να νιώθει... τυχερή, αφού βρέθηκε 2-0 πίσω στο 36', με γκολ των Γκαετάνο και Μίνα. Ο Βλάχοβιτς μείωσε στο 61' και το αυτογκόλ του Ντοσένα στο 87' "έγραψε" το τελικό σκορ. Η Γιουβέντους έφτασε τους 64 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τη Μίλαν που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η τέταρτη Μπολόνια μπορεί να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς, αν νικήσει τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, το παιχνίδι-δυναμίτης με τη Ρόμα, η οποία παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά της για την τετράδα, στο "Ολίμπικο". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0odwcjahgmx)

Οι "τζιαλορόσι", πάντως, με τα τωρινά δεδομένα βγαίνουν στο Champions League, αφού η Ιταλία βγάζει πέντε ομάδες οριστικά, μετά την παρουσία της Ρόμα και της Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League, αλλά και της Φιορεντίνα στο Conference League. 

Η Κάλιαρι έχει 32 βαθμούς, όσους η Λέτσε και πέντε περισσότερους από τη 18η Φροζινόνε, ενώ από κάτω είναι ένα γκρουπ τριών ομάδων (Ουντινέζε, Έμπολι και Βερόνα) με 28 βαθμούς. 


Στο έτερο παιχνίδι του Καμπιονάτο, η Λάτσιο πήρε σημαντικό "διπλό", νικώντας 1-0 την Τζένοα. Οι "λατσιάλι" σκόραραν με τον Λουίς Αλμπέρτο στο 67'. Έφτασαν τους 52 βαθμούς και είναι έκτοι, οπότε πλέον κυνηγούν τη Ρόμα των 55 για την πεντάδα. Η Τζένοα παρέμεινε στους 39 βαθμούς. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0obn577i3up)

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Δώρο της Γρανάδα στην Ατλέτικο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο χρειαζόταν τη νίκη στο εντός έδρας ματς με τη Γρανάδα για την 33η αγωνιστική της LaLiga, προκειμένου να είναι σε απόσταση ενός βαθμού από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό δεν έγινε, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνήθως μειλίχιος Ερνέστο Βαλβέρδε δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90'. 

Η Γρανάδα προηγήθηκε με αυτογκόλ του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 6', με τον Γκουρουσέτα να ισοφαρίζει στο 24'. Η Αθλέτικ έφτασε τους 58 βαθμούς, με την Ατλέτικο να έχει 61. Η προτελευταία Γρανάδα έχει 18 και χρειάζεται ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς απέχει 10 της 17ης Θέλτα. 

Έδεσε το... γάιδαρό της η Άιντραχτ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης άνοιξε τη διαφορά της από την Άουγκσμπουργκ στους έξι βαθμούς, 45 έναντι 39, με τη νίκη της 3-1 στο ματς που άνοιξε την 30ή αγωνιστική της Bundesliga. Η Άιντραχτ είναι έκτη, ωστόσο ελπίζει να εξασφαλιστεί με τη μέθοδο της... πεντάδας, αφού η Bundesliga είναι πια φαβορί (η Serie A σιγουρεύτηκε) για να στείλει πέντε ομάδες στο Champions League τη σεζόν 2024-25, καθώς έχει την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του φετινού Champions League και την Μπάγερ Λεβερκούζεν στα ημιτελικά του Europa League. 

Αυτό σημαίνει ότι η έβδομη θέση θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτήν τη στιγμή, Άουγκσμπουργκ και Φράιμπουργκ είναι ισόβαθμες με 39 βαθμούς, ενώ η Χόφενχαϊμ είναι στην ένατη θέση με 36.