Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στη Νιόν της Ελβετίας στο ημίχρονο του τελικού του Youth League μεταξύ Ολυμπιακού και Μίλαν και είδε ιδίοις όμμασι μια απίθανη παράσταση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δήλωσε ξανά ότι το πίστευε, αναφέροντας αυτό που είπε στους παίκτες μετά τον πρώτο θρίαμβό με την Ίντερ για τους "16", ότι δηλαδή "μπορείτε να φτάσετε ως το τέλος του δρόμου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qv1shqk4cx)

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τρεις τέσσερις σίγουρα στην πρώτη ομάδα


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σχολίασε ότι "18 και 19 χρόνων παίκτες δεν είναι νέοι και πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να γράψουν τη δική τους Ιστορία. Όταν ρωτήθηκε, δε, πόσους βλέπει για την πρώτη ομάδα, είναι "σίγουρα τρία τέσσερα παιδιά. Τουλάχιστον". 

Συγκεκριμένα, τόνισε: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Το όνειρό μας ήταν ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και σήμερα είναι η πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα που μία ελληνική ομάδα σηκώνει το Champions League. Στον ημιτελικό αλλά και σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη". 

Σε ό,τι αφορά την ακαδημία, είπε ότι γίνεται πολλή δουλειά εδώ και χρόνια: "Έχουμε μεγάλα ταλέντα, τα οποία ελπίζουμε ότι θα γράψουν την δική τους ιστορία. Στην ακαδημία γίνεται πολλή δουλειά. Σας θυμίζω και τον Ρέτσο. Είναι ένα παιδί από την ακαδημία μας, μεγάλωσε μαζί μας και βλέπεις πώς συνεχίζει να διαπρέπει". 

Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι άντρες ακολουθούν τους νέους


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι η σεζόν είχε... διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα, στην αρχή της πορείας των παικτών του Συλαϊδόπουλου, είπε: "Τους το είχα πει (σημ. στους Κ19), "καλά που είσαστε εσείς και μας δίνετε χαρές". Όταν, δε, η πρώτη ομάδα διένυσε μια εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία που την έχει βγάλει στα ημιτελικά του Conference League, ομολόγησε ότι "τους είπα πως ακολουθούν τους νέους". 

Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες της πρώτης ομάδας να φτάσει στον τίτλο, σχολίασε: "Το πιστεύουμε, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε". 

Τέλος, δίχως να ερωτηθεί, ζήτησε από όλους τους Έλληνες να χαρούν το τρόπαιο: "Αυτό το τρόπαιο είναι πάρα πολύ καλό για την Ελλάδα, να το χαρούν όλοι οι Έλληνες".